Home

Achtergrond 226 x bekeken 2 reacties

Agrifirm en Cehave verwachten in april duidelijkheid NMa

Agrifirm en Cehave verwachten in de loop van april meer duidelijkheid te kunnen geven over de voortgang van de fusie.

Dit zegt Agrifirm-directeur Ton Loman, die de woordvoering doet over de mededingingsaspecten van de fusie.

De fusie is opgehouden door een onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) naar de gezamenlijke positie op de kunstmestmarkt. Dit onderzoek zit nu in de vergunningsfase. Daarbij worden alle leveranciers, concurrenten en afnemers ondervraagd over de te verwachten gevolgen voor de kunstmestmarkt van de fusie. Naar verwachting geeft de NMa in de loop van de komende maand uitsluitsel of er een aanpassing nodig is of dat de fusie gewoon kan doorgaan.

Samen hebben beide bedrijven een aandeel op de Nederlandse kunstmestmarkt van 30 tot 40 procent. Omdat de markt echter sterk regionaal is bepaald en de NMa onderscheid maakt tussen de markt voor op het bedrijf bezorgde en zelf opgehaalde kunstmest, kunnen er misschien toch mededingingstechnische problemen zijn, meende de NMa. Vooral omdat Agrifirm en Cehave een groot marktaandeel hebben in het noorden van het land.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    erik

    wil de zeer irritante mijnheer Otten ophouden met reclame te maken voor een zinloos innitiatief. ga alstublieft iets nuttigs doen met uw leven. 53 cent is super maar prijst ons compleet uit de markt, en is ook niet nodig. en ik denk dat als ik een dergelijk "marketing plan" met zoveel mitsen, maren en onzekerheden die u totaal niet kunt beinvloeden. in zou dienen bij wat voor instantie dan ook, zij mij lachend de deur zouden wijzen. dus, hierbij, de groeten

  • no-profile-image

    Arend Otten

    Uw melk verkopen 53 euro cent per kg via en op www.milkmarketingplan.com voorwaarden levert u geen problemen op met de NMA.

Of registreer je om te kunnen reageren.