Home

Achtergrond 233 x bekeken 1 reactie

Agrarische trots

De agrarische sector in Nederland staat onder druk: afzetproblemen, financiële ellende, economische crisis, toenemende druk van wet- en regelgeving, al maar meer maatschappelijke eisen, concurrentie uit verre landen.

Het is niet iets van vandaag. Om in goed Nederlands te spreken: what else is new? Er is ook een zekerheidje: in al die dagelijkse rompslomp is er jaarlijks ook een ijkpunt: op een woensdag eind maart wordt elk jaar de Agrarisch Ondernemer van het Jaar gekozen. Dan gaat het eens over ondernemerslust, innovatiekracht, kennis, bijzondere prestaties. Dat geldt op de eerste plaats voor de genomineerde boeren en tuinders, maar in het algemeen zeker ook voor de gehele sector. Een afgeleide van de verkiezing is dat er breeduit aandacht is voor het topondernemerschap dat de agrarische sector herbergt.

De agrarische sector in Nederland zit te vaak in het verdomhoekje, waardoor te weinig aandacht bestaat voor haar kracht, vitaliteit en vermogen zich steeds weer door te ontwikkelen. Niets voor niets hamert landbouwminister Gerda Verburg erop dat de land- en tuinbouw hun voorbeelden en voorlopers – helden in haar woorden – meer koestert en toont. Agrarisch Nederland mag, nee moet inderdaad vaker die trots laten zien.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Thijs

    Wij zijn in het buitenland begonnen, hoe moeilijk ook, heel blij dat we het gedaan hebben. Ruimte, veel lagere kostprijs, toekomst. Het is plezierig om de ellende die ze in Nederland maken, daar niet te hebben. En te zien hoe ze hun eigen goede landen tuinbouw met idiote regels om zeep proberen te werken. Er zijn veel actiegroepen waarvan de leden nooit gewerkt hebben, maar alleen maar boertje pesten. Het ergste is dat ze ook nog gelooft worden door velen. Maar dat ze er later achter komen dat het allemaal verzinsels zijn. Het meest ergelijke is dat veel bestuurders en belangenorganisaties met dat zootje koehandel pleegt over de ruggen van de boeren! Hoe krijg je een land kapot i.p.v. opbouwen en vernieuwen voor de toekomst! En kon de crisis wel uitblijven met zulk beleid?

Of registreer je om te kunnen reageren.