Home

Achtergrond 152 x bekeken

Agent vervolgd na aanrijden 'overvaller'

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat een 28-jarige politieagent vervolgen die 6 oktober een onschuldige man aanreed.

Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond. De agent is volgens justitie schuldig aan gevaarlijk rijgedrag. Dat heeft een woordvoerder vandaag bekendgemaakt.

Politieagenten in een auto spraken de 25-jarige man de bewuste dag aan, omdat hij voldeed aan het signalement van een van de criminelen die even daarvoor een bloemenzaak aan de Amsterdamse Haarlemmerweg hadden overvallen. Toen de aangesprokene wegrende, zetten de agenten de achtervolging in. De bestuurder zou daarbij de controle over de auto hebben verloren en reed de man aan. Het slachtoffer bleek later helemaal niets met de overval te maken te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.