Home

Achtergrond 249 x bekeken 9 reacties

Actie Q-koortspatiënten in provinciehuis

Enkele Q-koortspatiënten voeren vanochtend actie voor het begin van de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Brabant over het burgerinitiatief tegen megastallen.

Ze delen aan politici en publiek rode kaarten uit waarop ze vragen om aandacht voor hun ziekte en vragen om de toelating van een vaccin voor mensen.

De bacterie die Q-koorts veroorzaakt, komt massaal vrij bij abortussen van geiten of schapen en waart vooral rond in het buitengebied van Brabant.

De discussie in de Brabantse Staten vandaag gaat over de hele veehouderij. De Brabantse politiek beslist vandaag onder meer over grenzen aan de grootte van stallen. De vergadering begint om 9.30 uur.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kani Baal

  Dat vond ik ook Yvonne. Het is bijzonder jammer dat deze leuke sector ook weer kapot gaat aan de druk om vooral geld te verdienen. Ken wat mensen in deze sector . Veelal leuke mensen die dachten iets leuks te hebben.----- Gevolg veel dieren dood , boeren kapot en helaas mensen ziek. DIT HAD VOORKOMEN KUNNEN WORDEN!

 • no-profile-image

  kani Baal

  Wat een ongelofelijke domme reacties.Nu is het de schuld van de burgers zelf dat ze Q koorts oplopen in Brabant. Als de agrarische sector niet oppast dan is er straks helemaal geen plaats meer in dit land. Dat hebben dan velen dan wel aan zich zelf te danken.

 • no-profile-image

  william

  wel jammer dat in dit bericht weer staat dat de bacterie vrij komt bij abortussen van schapen en geiten, beste media wanneer gaan we weer eens objectief nieuws brengen? Q-koorts word door zo een beetje alle dieren uitgescheiden, er zijn ook zat koeienboeren ziek geweest nadat een koe verworpen had bijvoorbeeld. dat verhaal van de weerstand daar ben ik het wel mee eens. maar als we steun vanuit de maatschappij willen houden moeten we geen domme dingen gaan roepen over Q-koorts patienten. we moeten ze serieus nemen en meedenken in een oplossing, voorlopig moeten we eerst zorgen dat we uit de klauwen van de beul die Klink heet komen.......
  sterkte in de strijd collega's

 • no-profile-image

  Harry

  Dierziekten zijn zo oud als de mensheid zelf.Maar de mens is steeds zwakker "kamerplantje"
  aan het worden,overal medcijnen voor en de dood nog steeds niet accepteren. laten we maar eerst steden en platte land splitsen en zo een ieder buiten de "stad "woont moet acceptreren dat dit misschien risico's met zich meebrengt.
  mensen die womnen bij autowegen worden ziek door uitlaatgassen.
  Mega stallen heeft in totaal niets te maken met meer dierziekte, eerder minder door beter beleid binnen deze bedrijven.
  kortom mensen uit die flatgebouwen, kom eens wat vaker buiten om meer imumiteit op te bouwen. boeren hebben vaak deze ziekte niet of niet zo ernstig {zegt al genoeg}

 • no-profile-image

  onzeker geitenboertje

  Zijn de Q koorts patienten dan niet te moe om actie te kunnen voeren? De ruimingen zijn in elk geval zinloos gebleken want er komen nog steeds nieuwe gevallen bij. Ik heb geen q koorts, maar wordt er wel moe van.

 • no-profile-image

  Yvonne(geitenhoudster)

  @Kani Baal: wanneer je als (geiten)sector zoveel onrecht wordt aangedaan, is het moeilijk om objectief te blijven denken en een goed gefundeerde mening te geven.
  De opmerking van 'onzeker geitenboertje' vind ik echt niet kunnen. Een beschamende reactie!

 • no-profile-image

  deerne

  zelf geboren in de stad.....had altijd last van hooikoorts of een keer de griep..zelfs bij geboorte astma.....sinds ik op de boerderij woon (2jr) heb ik tot op heden nog geen last van de hooikoorts gehad, geen benauwdheid en nog geen 1 keer de griep......denk dat ik nu ik op een boerderij woon met geiten meer weerstand heb dan dat ik in de stad woonde....

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  De megastallen worden m.i.z. vooral door de banken door de strotten geduwd! Als je geld wil om evt uitbreiden of vernieuwing te realiseren, dan stelt de bank in de meeste gevallen als eerste eis dat er dan wel uitgebreid moet worden, anders krijg je gewoon geen geld. De overheid zou er goed aan doen daar ook naar te kijken.

 • no-profile-image

  Evert

  En niet te spreken van de ongezonde leefgewoonten, vet vreten en niet bewegen. En wat dacht je van alle straling
  (magneutron bv)

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.