Home

Achtergrond 284 x bekeken

Aantrekkelijke Hippeastrum voor de tuin

Hippeastum in de huiskamer op de pot is gemeen goed.

De consument zal er niet zo gauw opkomen om dit product ook in de tuin te planten, maar W.F. Leenen heeft een sortiment ontwikkeld dat juist voor gebruik in de tuin geschikt is. De meeste van die (kleinbloemige) cultivars vallen volgens veredelaar André Barnhoorn onder de noemer 'Rascal range', waarmee men onderscheid wil maken in het totale Hippeastrum sortiment. Met daaronder de dieprode en rijkbloeiende H. 'Red Rascal' die een fors aantal bloemen op twee of drie stelen produceert.

Bol in de tuin planten, wachten tot het gewas opkomt en gaat bloeien en dan is een bloeitijd van een week of drie al gauw het resultaat. De handel moet hiermee uit de voeten kunnen, maar eerst moet er gewerkt worden aan het creëren van een voldoende groot areaal. De vereniging Marklily is deze week weer present met een flink aantal leliecultivars, waaronder de indrukwekkende witte (met gele streep) Lilium 'Columbia'.

Het bekijken waard zijn de potlelies Lilium 'Souvernir' en de rode L. 'Buzzer' van The Originals. Imposant is verder de inzending van De Schüllhorn die een fors aantal bijzondere bolgewassen toont, waaronder Corydalis solida, Fritillaria biflora en Fr. aurea, Iris reticulata 'Sheila Ann Germany' en Muscari 'Peppermint'. Eveneens indrukwekkend is de inzending van Gebr. Straathof met onder andere de tulpen 'Prinses Irene' en 'T. ‘Rococo', alsmede Fritillarie meleagris alba, Oxalis adenophylla en Iris reticulata 'Harmony'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.