Home

Achtergrond 201 x bekeken

AH: eind 2010 wijziging tomatenschap

Marktleider Albert Heijn (AH) verwacht in de loop van dit jaar het tomatenassortiment aan te passen.

Dit jaar wil de keten beginnen met een rationalisatie van het assortiment. Mogelijk betekent dat een kleiner assortiment.

"Er wordt druk gezocht naar het beste assortiment. We willen niet over één nacht ijs gaan. Aan het eind van dit jaar zul je daarvan iets terugzien", zegt een woordvoerder. AH heeft een ruim assortiment tomaten en een aandeel van 31 procent.

Het onderzoek naar de tomatenverkopen loopt parallel aan het onderzoek naar het gehele AGF-schap. De keten wil het marktleiderschap versterken. Daarvoor onderzoekt AH nu hoe consumenten verschillende tomatenrassen gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.