Home

Achtergrond 182 x bekeken

44 miljoen euro voor decentraal spoor

Op verzoek van demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) maakt het kabinet 44 miljoen euro vrij voor het decentraal spoor.

Het geld wordt gebruikt om op verschillende trajecten in Limburg, Noord- en Oost-Nederland de reizigersgroei op te vangen door de capaciteit te vergroten en de treinen vaker op tijd te laten rijden. Dat gebeurt door bijvoorbeeld snellere wissels en inhaalsporen aan te leggen of door maatregelen te nemen waardoor de rijsnelheid wordt verhoogd.

Dat bleek vandaag na afloop van de ministerraad. De investering, afkomstig uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES), moet regionale bereikbaarheid vergroten bij een groeiend aantal reizigers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.