Home

Achtergrond 274 x bekeken

Winst voerbedrijf Fuite stijgt met half miljoen euro

Mengvoerbedrijf Gebroeders Fuite heeft in 2008 een resultaat voor belastingen gerealiseerd van ruim 7,5 miljoen euro.

Dat is een half miljoen hoger dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit de jaarcijfers van het familiebedrijf. De verbetering komt vooral door een stijging van de inkomsten uit rente en door kleinere verliezen bij deelnemingen.

2008 was een jaar waarin voerproducenten hun verkoopprijzen sterk moesten verhogen door de dure grondstoffen. Zowel de omzet als de grondstofkosten stegen ten opzichte van 2007 met 20 miljoen. Het bedrijfsresultaat bleef daardoor vrijwel gelijk.

Fuite is naast mengvoerproducent ook actief als contractgever in de kalversector. Deze tak leed zowel in 2007 als in 2008 verlies. In 2008 was het verlies met een krappe € 230.000 iets kleiner dan in 2007.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.