Home

Achtergrond 440 x bekeken

Winnaars WK's snert- en stamppotkoken bekend

Jeroen van der Veen uit Sappemeer is vrijdag in Groningen tot winnaar uitgeroepen van het WK Stamppotkoken 2010.

Hij triomfeerde met drie aparte stamppotten die hij aan de jury voorschotelde, meldde de organisatie vandaag.

De winnende stamppotcombinaties waren boerenkool/sushi, dim sum/prei en kool/loempia. Ook op het gebied van snertkoken werd een wereldwijde winnaar aangewezen. Dat werd Werner Drent uit Hoogezand. Zijn snert werd hoog aangeslagen wegens zijn bijzondere bouillon en het feit dat hij de "eenvoudige'' soep "gedoseerd'' klaarmaakte.

De winnaars kregen beiden een wissel- en een eigen beker. Ook kreeg Van der Veen de zilveren opscheplepel en Drent de zilveren snertslaif (soeplepel). Het roemruchte evenement werd voor de zestiende keer gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.