Home

Achtergrond 343 x bekeken

Wereldprimeur voor Keukenhof

De bloemententoonstelling Keukenhof heeft een wereldprimeur.

De tentoonstelling van voorjaarsbloeiers is namelijk de eerste grote openluchttentoonstelling ter wereld die bezoekers via een kastje interactief van informaties voorziet over het park en haar geschiedenis, de streek en de bloembollensector. De zogenoemde "Keukenhof Discovery tour" die in het komende seizoen, dat op 18 maart start, wordt geïntroduceerd.

Wim van Meerveld, manager marketing en communicatie vertelt dat de bezoeker dankzij deze vinding door het park wandelend alle mogelijke informatie over het park, de exposities, de speelvelden, kunst, paviljoens en binnententoonstellingen, maar ook over het bloembollenvak en de regio kan opvragen. Het is slechts een kwestie van op de knoppen drukken, waarna op het schermpje een foto zichtbaar wordt of een filmpje wordt vertoond en via de oortelefoon de informatie wordt doorgegeven. Naar keuze in de talen Nederlands, Duits, Frans, Engels en Spaans.

Door ontwerper Jasper van der Zon wordt verteld over het ontwerp van het totale park en wat er jaarrond op het park gebeurt en Johan Braam, één van de Keukenhofhoveniers, geeft de nodige tuintips. Om het apparaat adequaat te gebruiken zullen op het tentoonstellingsterrein punten zijn waar codes zijn aangebracht die men moet intoetsen om de bijbehorende informaties op te roepen. Ook kunnen er dan een filmpje worden bekeken over de cyclus die wordt gevolgd in de bloembollensector waarvoor we hebben gefilmd bij kweker Pennings en is er de nodige toeristische informatie in beeld en geluid over de geschiedenis van Keukenhof en de streek.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.