Home

Achtergrond 223 x bekeken 6 reacties

Wakker Dier dreigt met kort geding tegen Super de Boer

Actiegroep Wakker Dier heeft Super de Boer gesommeerd het magazine Lekker Leven uit de schappen en van internet te halen.

Verder eist de actiegroep dat Super de Boer het verhaal over duurzamer diervriendelijker varkensvlees publiekelijk rectificeert. Als Super de Boer dat niet doet spant de actiegroep een kort geding aan tegen de supermarktketen wegens het verkopen van leugens over het varkensvlees.

De gewraakte publicatie waar Wakker Dier tegen in het geweer komt gaat over een project van het bedrijf in Duitsland om het welzijn van de varkens op een hoger plan te krijgen. Het gaat om productie voor het zogenoemde tussensegment vlees. Het artikel is geïllustreerd met foto’s van varkens in het stro en buiten in de wei. Wakker Dier stelt dat Super de Boer de consument op het verkeerde been zet. Woordvoerder Sjoerd van der Wouw van Wakker Dier: "Het verhaal van Super de Boer is grote onzin. Het vlees dat ze verkopen is gewoon afkomstig uit de vleesindustrie en van dieren afkomstig die het qua welzijn nog minder hebben dan de Nederlandse varkens." Met dat laatste doelt van der Wouw op de oppervlakte per dier die in Duitsland kleiner is dan in Nederland en op volledig roostervloeren die in Duitsland nog wel zijn toegestaan.

Ook de Dierenbescherming noemt de publicatie van Super de Boer voorbarig. "Er is over dit artikel geen overleg met ons geweest en daar zijn we verbolgen over. Wij zijn in gesprek met Super de Boer over een project, maar het is veel te vroeg om dit allemaal al naar buiten te brengen. Super de Boer is nog lang niet sterwaardig", aldus de woordvoerder van de Dierenbescherming.

Super de Boer heeft nog geen reactie bekendgemaakt.

Lees ook: SdB met Tönnies in project tussensegment

Laatste reacties

 • no-profile-image

  spotvogel

  Leen en Snoesel, jullie zijn blinde zure zultkoppen! Hallo: het gaat om Duits varkensvlees ja? Afkomstig dus van de con-cur-rent!! Wees maar blij dat Wakker Dier hiertegen in het geweer komt en zeik niet alles meteen af, want van sjoemelen en rotzooien met vlees én met reclame (wat Super de Boer dus doet) wordt op termijn natuurlijk de Nederlandse varkenshouderij de dupe. Dat moge toch hopelijk duidelijk zijn?

 • no-profile-image

  Leen

  Sjoerd van der Wouw van Wakker Dier?? Is dat niet het vriendje van Volkert van der G.? Daar onderhandel je toch niet mee zeker? Laat je niet chanteren SdB!

 • no-profile-image

  boerke

  het is jammer dat het taalgebruik steeds grover word, ieder zijn eigen mening maar graag wat meer respect

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Brabants Boerke, wat is er eigenlijk grof aan de woorden 'Blinde', 'Zure' en 'Zultkoppen'? Het gaat verdikkeme om varkensvlees ja? En ik dacht dat zult van het Knoeris kwam? Sorry, van het Varken. Want anders pak je mij nog op Respectloosheid jegens krulstaarten! Dringt het trouwens wel tot jouw grijze cellen door dat Spotvogel het juist voor de Nederlandse varkenshouders opneemt? Of dacht je dat Super de Boer dat doet? Forget it but. Graag gedaan!

 • no-profile-image

  snoesel

  Wakker dier, ha, wij zijn ook wakker want wij weten inmiddels toch wel dat een groot deel van die clubjes zelf alle ongeoorloofde middelen gebruikt, en dan een ander op de vinger willen tikken , ja zo lust ik er nog wel een paar.

 • no-profile-image

  lizette

  Dat is erg goed voor nederlandse boeren dat wakker Dier deze leugenachtige reclame van Super de Boer met Duits vlees afstraft. Als je goede sier wilt maken met diervriendlijker vlees moet je er ook voor willen betalen zodat boeren iets extra's kunnen doen. Goed werk WD!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.