Home

Achtergrond 199 x bekeken

Volop lente in keuringszaal

In de keuringszaal is het volop lente.

Maar ook zijn de eerste tekenen te zien van het feit dat de natuur zich ook buiten opmaakt voor een nieuw voorjaar. Met name veel narcissen en sneeuwklokjes van buiten tonen dat aan. Cees Breed bracht een piepklein trompet narcisje naar de keuringszaal. Een nieuwe zaailing die tot stand kwam na een kruising tussen Narcissus nosturiensis x Canalepower en wordt getoond onder nummer 03-77-01.

Fraai is ook de door Breed ingebrachte collectie Tazetta narcissen, waaronder Narcissus 'Royal Connection'. Het resultaat van een kruising tussen N. 'Matador' x N. 'Grand Soleil d’ Or'. Prachtige narcissen ook in de inzending van J. H. Oostdam. Deze toont onder andere de witte Narcissus 'Lancaster',de grote spleetkroning Narcissus 'Centannees' de mooi oranje N. 'Ipi Tombi' en de uit 1966 daterende N. 'Jetfire'. M.H. van der Zon zette een nieuwe roze/witte tazetta narcis op het podium en Kwekerij De Schüllhorn onder andere Narcissus romieuxii.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.