Home

Achtergrond 155 x bekeken

Verzet tegen wijziging plan ontslagvergoeding

Vakcentrale FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW zitten niet te wachten op wijziging van de plannen die ze met minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) hebben gemaakt over aftopping van ontslagvergoedingen.

Dat maakten de sociale partners woensdag duidelijk, nadat de Tweede Kamer een dag eerder wegens forse kritiek op de plannen in botsing was gekomen met de minister. Zelfs de eigen partij van Donner, het CDA, diende een wijzigingsvoorstel in.

Donner heeft met werkgevers en de vakbeweging afgesproken in de wet vast te leggen dat ontslagvergoedingen bij inkomens vanaf 75.000 euro maximaal één jaarsalaris mogen bedragen. Dat akkoord heeft een einde gemaakt aan een langslepend conflict over versoepeling van het ontslagrecht. De FNV vindt dat de afspraken worden doorkruisd als er aan het wetsvoorstel wordt getornd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.