Home

Achtergrond 243 x bekeken

Vervoersverbod moeilijker te overbruggen dan vroeger

Het zal varkenshouders meer moeite kosten om een vervoersverbod van zes weken te overbruggen dan tien jaar geleden.

Dat is de mening van het varkenshouderijnetwerk Bedrijfsnoodplan dat zich met deze problematiek bezig houdt.

Dat komt vooral ook omdat de bedrijven veel groter zijn dan tien jaar geleden. Varkenshouders moeten daarom nu nadenken over de huisvesting van hun dieren bij calamiteiten om problemen bij rampen te voorkomen en geld te sparen. Zeugenbedrijven die speenbiggen afleveren hebben de grootste problemen, bedrijven die biggen met 25 kilo afleveren kunnen langer vooruit met de bestaande ruimte.
Toch hebben ook deze bedrijven volgens het netwerk 50 tot 75 vierkante meter noodruimte nodig per 100 aanwezige zeugen. Half gesloten of gesloten bedrijven hebben maximaal 65 vierkante meter per 100 zeugen nodig.

Varkenshouders concluderen dat ondernemers het beste zelf creatief kunnen zijn om geld te besparen. Varkenshouders die oude stalinrichtingen bewaarden zijn vaak veel goedkoper uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.