Home

Achtergrond 504 x bekeken

Verlies ING door DSB en Brussel

Bank en verzekeraar ING is naar verwachting van analisten in de laatste maanden van 2009 weer in de rode cijfers gekomen.

Eenmalige kostenposten zijn hiervan de oorzaak. Op het operationele niveau hebben de bank- en verzekeringsactiviteiten winst geboekt. Woensdagochtend maakt ING de balans op over 2009.

ING is een van de grootste spelers op de Nederlandse spaarmarkt. Hierdoor draait de bank op voor een groot deel van de verliezen die zijn ontstaan door het omvallen van DSB Bank vorig jaar oktober. Deze post zal naar verwachting tussen de 100 en 200 miljoen euro bedragen.

De Europese Commissie heeft als een van de voorwaarden voor goedkeuring van de staatssteun aan ING afgedwongen dat de Nederlandse staat een hogere vergoeding krijgt voor de garantie op de portefeuille met Amerikaanse hypotheekproducten. Hiervoor neemt het concern een voorziening van meer dan 1 miljard euro.

Er wordt niet verwacht dat ING al veel zal loslaten over de verkoop van de verzekeringstak. Wel wordt gekeken of het concern iets zegt over de eventuele impact van verandering in de regelgeving en het belastingregime.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.