Home

Achtergrond 253 x bekeken

Verkoop kippenvlees stuwt omzet en winst Tyson

Tyson Foods heeft het laatste kwartaal 160 miljoen dollar (116 miljoen euro) winst geboekt, tegenover een verlies van 100 miljoen dollar een jaar eerder.

Het bedrijf uit Arkansas zag de verkochte volumes van kip en rundvlees met respectievelijk 5,6 en 7,2 procent stijgen. Van varkensvlees werd 1,1 procent minder verkocht.

De omzet steeg 1,7 procent tot 6,6 miljard dollar (4,8 miljard euro). De gemiddelde prijs die werd betaald lag bovendien 6,1 procent lager. De prijs voor kippenvlees is met 2,8 procent gestegen, aldus de Amerikaanse firma. De gemiddelde prijs van rundvlees en varkensvlees daalde 6,1 procent.

Bestuursvoorzitter van Tyson Foods, Donald Smith, verwacht dat de resultaten van de pluimveedivisie dit jaar blijven verbeteren. De voorraad ingevroren kippenvlees is teruggelopen terwijl de vraag weer oppikt en voerkosten dalen. Voor de categorieën rundvlees en varkensvlees voorziet de firma weinig veranderingen, al is de biggenstapel teruggelopen. De schuldenlast van de firma is teruggebracht met 400 miljoen dollar.

Of registreer je om te kunnen reageren.