Home

Achtergrond 407 x bekeken 4 reacties

Veertig verwaarloosde schapen in weiland

Agenten hebben ongeveer veertig verwaarloosde schapen aangetroffen in een weiland aan de Haal in Oostzaan (Noord-Holland). Dat maakte de politie zondag bekend.

De schapen stonden tot vrijdag in een 20 centimeter dikke laag van modder en uitwerpselen, hadden een vieze vacht, geen gras en geen onderdak.

De politie informeerde de Algemene Inspectiedienst voor dieren en achterhaalde de eigenaar van de schapen. De eigenaar verklaarde dat hij wist dat hij de schapen niet op de juiste manier verzorgde. De verwaarloosde beesten moeten zo snel mogelijk worden verplaatst zodat ze wel de juiste verzorging krijgen. De politie houdt hierbij een oogje in het zeil.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hoof

  In het gebied Land van Heusden en Altena hebben de meeste weidedieren geen onderdak. In december en januari jl. liepen heel wat schapen buiten zonder dat ze bijgevoerd werden in weilanden met een besneeuwd ijslaagje boven het gras. Een triest gezicht. Het schijnt normaal te zijn in Nederland om volledig voorbij te kunnen gaan aan enige beschutting voor het dier. "Ze overleven het ook zonder" is kennelijk nog het enige criterium en niet het zelfs meest minimale aan welzijn van het dier. "De beschaving van een land lees je af aan de manier waarop met dieren wordt omgesprongen". We zijn onder het CDA, de partij die niets van dierenwelzijn wil weten, kennelijk in rap tempo afgegleden naar een verruwd ongemanierd volkje.

 • no-profile-image

  Brunia

  Beste meneer hoof, ik wil graag even een reactie schrijven op uw enigzins overdreven reactie.

  Doordat er in ons land mensen zijn die niet met dieren om kunnen gaan, of ze zouden verwaarlozen schrijft u meteen de gehele veehouderij sector op een grote bult? daarmee beschrijft u eerder uw eigen probleem, totaal gebrek aan inzicht in de agrarische sector. De laatste jaren wordt er steeds meer aan welzijn gedaan. Ik zelf ben er groot voorstander van, maar wanneer wij schrikbarend lage peijzen ontvangen voor onze dieren, of dierproducten kunnen wij deze onmogelijk vertroetelen.

  En zoals frans schrijft: de boeren die wel op de dieren passen hebben deze netjes binnen, en daar is niemand die het ziet..

 • no-profile-image

  Leen

  En hoe is de stand van zaken in de Oostvaardersplassen? Of lopen staatsbos en de AID hand-in-hand de andere kant op te kijken. Voor zover eens met Hoof, daarbij heeft de overheid een voorbeeldfunctie!

 • no-profile-image

  Frans

  Hier in de omgeving worden bijna alle schapen al de hele winter bijgevoerd of binnen gehouden. Maar ja mijnheer Hoof, dieren die binnenstaan zie je niet.....

Of registreer je om te kunnen reageren.