Home

Achtergrond 200 x bekeken

Veel narcissen in keuringszaal

De keuringszaal staat vol met narcissen.

Een flink aantal daarvan is overgebleven van de gehouden Productweek Narcis en is nog zeer goed van kwaliteit. Nieuw ingebracht is Narcissus tazetta 'Castanets' van Cees Breed. Een zeer zonnige (en geurende) narcis die een van de uitkomsten is van een kruising tussen de narcissen 'Matador' en 'Grand Soleil d’ Or'. Breed zette daarvan nog een kruisingsresultaat neer in de vorm van N. 'Hugh Town', die iets lichter van tint is. Bijzonder is N. 'Golden Rain', waarvan het bloemblad en de trompet gespleten zijn en mooi van tint en snit is de witte N. 'Abba', een sport uit N. 'Cragford'.

Kwekerij De Schüllhorn zette een potje met Ranunculus kochii in de keuringszaal die op dit moment in de tuinen tot ontwikkeling komt. En dat geldt tevens voor Galanthus die echter nog wel eens plat wil gaan nu de vorst zich toch weer manifesteert. Desalniettemin showt Th. J. de Groot een paar voortreffelijke van buiten afkomstige potten met onder andere de forse Galanthus elwesii en Galanthus nivalis 'Anglesey Abbey'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.