Home

Achtergrond 229 x bekeken

Vattenfall steekt minder geld in windenergie

Het Zweedse energieconcern Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, investeert de komende vijf jaar vooral in fossiele brandstoffen en minder in windenergie.

Dat blijkt uit een conceptvijfjarenplan van het Zweedse financiële dagblad Dagens Industri. De komende vijf jaar voorziet staatsbedrijf Vattenfall nieuwe uitgaven voor kolen- en gascentrales in Nederland, Duitsland en Polen, die volgens analisten de kooldioxide-uitstoot van het bedrijf met 30 procent vergroten. Vattenfall halveert volgens Dagens Industri tegelijkertijd de pot voor windenergie naar 2 miljard euro. Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen de krant dat windenergie met de huidige, lagere elektriciteitsprijzen minder winstgevend is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.