Home

Achtergrond 261 x bekeken 4 reacties

Van Vollenhoven wil breder onderzoek Q-koorts

Voorzitter Pieter van Vollenhoven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid wil een breder onderzoek naar de Q-koorts.

Volgens Van Vollenhoven moet het onderzoek zich niet alleen richten op de aanpak van de ministeries van Landbouw en Volksgezondheid, maar moet de rol van de agrarische sector er ook bij worden betrokken. Dat heeft de voorzitter van de onderzoeksraad in een brief aan de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Gerda Verburg (Landbouw) laten weten.

Beide ministers hebben een speciale onderzoekscommissie ingesteld, de commissie-Van Dijk, die is belast met de vraag op welke wijze de ministeries van VWS en LNV de aanpak en bestrijding van de Q-koorts ter hand hebben genomen en welke lessen daaruit vallen te trekken voor de toekomst. In de brief aan de bewindslieden meldt Van Vollenhoven dat hij geen eigen onderzoek zal instellen naar de Q-koorts, nu de commissie-Van Dijk aan de slag gaat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dierenvriend

  de heer VAN VOLLENHOVE ,doe uw ogen goed open want het hele Q koorts onderzoek slaat nergens op .HELP a.u.b.de BEDRIJVEN met hun HOOGDRACHTIGE DIEREN.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Als Van Vollenhoven nu al zegt het onderzoek naar de gang van zaken rond de Q-koorts aan de cie Van Dijk over te laten dan kunnen Verburg en Klink hun zin krijgen als het even fout loopt. Tenzij Van Dijk zijn werk net zo serieus neemt als de heer Davids en zijn commissie! Maar het is voorbarig om conclusies te trekken uit zo'n klein krantenberichtje. Klachten over de overheid moeten aan de Nationale Ombudsman worden voorgelegd. Als het gaat om ruimingen en wat daarbij komt kijken dan kan Van Vollenhoven daar weinig of niks mee vrees ik. Wél als door laakbaar handelen van twee ministers en hun ambtenaren de volksgezondheid in gevaar is gekomen. Maar zoiets heeft meer kans van slagen naarmate er méér boeren een klacht indienen. Bij voorkeur gebundeld!

 • no-profile-image

  EX-EX-EX trouwe CDA-stemmer.

  ER VALT NIKS TE ONDERZOEKEN.
  Het CDA (de DESKUNDIGE ministers)
  willen maar 1 ding:
  MASSAMOORD bij de geiten.

 • no-profile-image

  ex mekgeitenhouder

  Het valt mij tegen van Mr Pieter dat hij het er zo gauw bij laat zitten, de onderzoeker van Dijk moet het nog maar waar maken als het net zo'n geknoei wordt als met de melkmonsters dan heb ik weinig vertrouwen in een opjectief oordeel. Misschien moeten wij gezamelijk Pieter een mailtje sturen dat hij ondanks alles toch even mee moet kijken in de ellende die het q-koortsdrama allemaal heeft aangericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.