Home

Achtergrond 234 x bekeken 1 reactie

VVD woedend over uitspraken Bijleveld

VVD-Kamerlid Janneke Snijder is furieus over uitspraken van CDA-staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) over krimpgebieden.

Bijleveld zei vorige week dat mensen beter geen huizen kunnen kopen in uitbreidingswijken in die gebieden, omdat die door de verwachte krimp over een paar jaar mogelijk onverkoopbaar zijn.

"Schandelijk", vindt Snijder. "De staatssecretaris moet krimpgebieden juist steunen, bijvoorbeeld in het op peil houden van het voorzieningenniveau." Ook makelaars zijn boos over het 'negatieve koopadvies' van Bijleveld.

De CDA-Tweede Kamerfractie presenteerde vorige week het plan Bloeiende gemeenschappen in krimpende kernen. Daarin bepleit ze de instelling van een fonds om het woon- en leefklimaat in krimpgemeenten op peil te houden. Zowel private partijen als de overheid zouden moeten bijdragen aan het fonds.

Ook kan extra geld worden vrijgemaakt voor krimpgemeenten door de ’Vogelaar-heffing’ te schrappen; via die heffing betalen woningcorporaties in krimpgemeenten nu mee aan woningcorporaties in de zogeheten Vogelaarwijken in de steden. Verder zouden krimpgemeenten hun krachten beter kunnen bundelen in een breed overlegplatform, aldus het CDA.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Al naar het buitenland

    Mischien heeft Bijleveld wel gelijk, de ondernemers zijn en worden weg gepest door actievisten. Die actievisten blijven allemaal zitten. En de meelopers ook, daar zit geen ondernemen in. Wat blijft er dag nog over?

Of registreer je om te kunnen reageren.