Home

Achtergrond 183 x bekeken 3 reacties

VVD wil hoorzitting over klimaatrapport

Er moet een hoorzitting komen over de fouten in het rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties dat zich bezighoudt met de gevolgen van de opwarming van de aarde.

Dat meldt vandaag de VVD in de Tweede Kamer.

Kamerlid Helma Nepperus wil zo meer te weten komen over de rol die Nederlanders hebben gespeeld. Zo zou 'actiemateriaal' van Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds zijn gebruikt, terwijl ook de Wageningse hoogleraar Rik Leemans onjuist zou hebben 'geciteerd' uit studies naar de sterfte van koraal, aldus de politica. De VVD roerde zich de afgelopen weken nadrukkelijk toen in het rapport over de klimaatverandering fouten werden ontdekt.

Het IPCC stelde dat de gletsjers in de Himalaya in het jaar 2035 verdwenen zouden zijn, terwijl dat in 2350 moest zijn. Minister Jacqueline Cramer (Milieu) heeft het IPCC al om opheldering gevraagd. Ook vroeg ze het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de regionale hoofdstukken te controleren op fouten. Deze week bleek dat het PBL slordig is geweest met het aanleveren van gegevens voor het IPCC-rapport over overstromingsricico's in Nederland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Zo wordt de wereld weer belazerd door zgn. onderzoekers en wetenschappers die zich zelf erg belangrijk vinden.

 • no-profile-image

  kani Baal

  Zo dit is weer koren op de molen van rechtse rednecks. Gewoon iedereen in een kwaad daglicht stellen die hun SUVs en zo genaamde vrije gedachte goed bedreigen.Kijk maar eens om je heen wie er op die partij stemmen. Meest patsers die menen dat zij het gemaakt hebben in hun leven. Veel plezier jagers zijn ook gecharmeerd van die partij.----Jagen moet kunnen .Bont moet kunnen. Drie keer per jaar op vakantie moet kunnen. Megastallen zijn meer dan welkom.-----Die paar die de echte gedachtegoed van de partij uitdragen worden aan de kant gezet. Zie Pieter Winsemius.

 • no-profile-image

  Leen

  O,o, wat zijn ze teleurgesteld. Eerst moedwillig een sprookje de wereld in helpen en nu net doen alsof ze teleurgesteld zijn dat 't niet waar is. Dat is het niveau van onze politici. Geef die milieuorganisaties elk een paar ton en ze produceren weer fabels en leugens. Dat is de subsidiekringloop, die sluit wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.