Home

Achtergrond 221 x bekeken 1 reactie

USDA verwacht 12 procent hoger inkomen boeren VS

De bedrijfsinkomsten van boeren en tuinders in de VS stijgen dit jaar 12 procent tot in totaal 63 miljard dollar (46,5 miljard euro).

Dat verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Vooral voor veehouders verbetert de economische situatie.

De melkveehouderij kan profiteren van een 228.000 stuks gekrompen veestapel, die kan leiden tot een betere melkprijs. Akkerbouwers en tuinders kunnen bij relatief normale weersomstandigheden een wat minder tot stabiel jaar tegemoet zien.

De USDA verwacht dat de totale productiekosten dit jaar met gemiddeld 0,3 procent stijgen. Pesticiden worden circa 4 procent duurder, terwijl de vorig jaar fors gestegen prijs voor zaaigoed gelijk blijft.

De prijs voor kunstmest daalt volgens de USDA met ongeveer 7 procent. Voergranen daalden vorig jaar al 22,5 procent in prijs, en zullen dit jaar in ieder geval niet stijgen. Prijsniveaus voor granen en oliezaden kunnen dit jaar wel hoger uitvallen. Het grootste deel van de voergranen is echter vorig jaar ingekocht.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Ik begrijp niet dat ene regel mij vertelt >voer granen daalden vorige jaren en zullen in ieder geval niet stijgen< een regel verder >prijsniveau granen en zaden zullen dit jaar hoger uitvallen<. Wat is nu waar? Het inkomen zal 12 % stijgen, mooi maar van hoe diep is het gekomen. Ik denk dat het voor melkboeren die afgelopen jaar 100.000 den minder omzet hadden niet veel uithaalt. Veel onder NUL of iets minder onder NUL. Beide is onder NUL en geeft geen kans om weer vet op de ribben te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.