Home

Achtergrond 188 x bekeken

Tulpenkeuring in BolleNoord

Door de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur wordt, net als vorig jaar een speciale tulpenkeuring gehouden in het handelscentrum van BolleNoord in ’t Zand (NH).

De keuring vindt woensdag 24 februari plaats en is de tweede van de drie speciale tulpenkeuringen die de KAVB dit jaar organiseert. De prijsvragen omvatten de keuring van pottulpen, snijtulpen en vazen met minimaal 15 stuks. Het is de bedoeling dat de inzendingen van tentoonstellingskwaliteit zijn. Voor de hoogst beoordeelde inzending is de KAVB-BolleNoord Tulpenbokaal 2010 door BolleNoord ter beschikking gesteld. De eerste speciale tulpenkeuring van dit jaar werd eind januari gehouden op de Proeftuin Zwaagdijk. De kwaliteit van de inzendingen was over het algemeen goed en er werd een grote verscheidenheid aan cultivars geshowd.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.