Home

Achtergrond 233 x bekeken

Tsunami bereikt Japan

De door de aardbeving in Chili veroorzaakte tsunami heeft de kust van Japan bereikt.

De golven in het land waren aanvankelijk klein, maar worden steeds hoger. In de noordelijke regio Iwate werd vandaag een golf van 1,20 meter gemeten. Een havengebied in de stad Nemuro zou onder water staan.

De golven kunnen nog hoger worden. Daarom trekt de Japanse meteorologische dienst de tsunamiwaarschuwing nog niet in. De kustgebieden blijven ontruimd.

De tsunami werd opgewekt door de aardbeving bij Chili gisterochtend. In het Zuid-Amerikaanse land zelf zijn de hoogste golven gemeten en lijkt de schade het ergst te zijn. De tsunami werd aan alle kanten van de Grote Oceaan geregistreerd, van Alaska tot Nieuw-Zeeland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.