Home

Achtergrond 366 x bekeken

Trekkerverkoop in december aangetrokken

In december zijn 372 trekkers bij de eindgebruiker afgeleverd, 7 procent minder dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van de Federatie Agrotechniek. Eerdere maanden lag het aantal afgeleverde machines vaak de helft lager. Over geheel 2009 is het aantal afgeleverde landbouw- en smalspoortrekkers 33 procent gedaald tot 2985 stuks. Het aantal afgeleverde compacttrekkers daalde 21 procent tot 731 stuks.

De Federatie splitst de afgeleverde machines met een vertraging van een jaar na dato uit naar merk. Uit de cijfers blijkt dat in 2008 John Deere met 986 afgeleverde machines marktleider is gebleven.

New Holland en Fendt volgen met respectievelijk 967 en 658 machines. Van het kleine Tsjechische merk Zetor werden 205 machines afgeleverd tegenover 148 een jaar eerder. Valtra zag juist een daling van 203 naar 141 stuks.

Of registreer je om te kunnen reageren.