Home

Achtergrond 281 x bekeken 9 reacties

Thieme vol vragen over dode vos op Texel

De Partij voor de Dieren (PvdD) vraagt zich af wat er wordt gedaan om de daders van de misplaatste grap met de dode vos op Texel op te sporen.

Tweede Kamerlid Marianne Thieme vindt overigens helemaal niets grappigs aan de ophef rond het voorval met de vos.

Ze wil weten of het klopt dat de dit weekeinde gevonden vos is gevangen met een vangkooi en vervolgens van korte afstand is doorzeefd met hagel: er zaten zeker veertig kogeltjes in het dier. Een volgens Thieme onethische werkwijze, maar ze wil van minister Gerda Verburg (LNV) weten of die ook strafbaar is.

Het Kamerlid wil ook horen hoe de minister "mensen die spelen met het idee om predatoren (roofdieren, red) uit te zetten in gebieden waar die nu niet voorkomen'' denkt aan te pakken. Vossen komen van nature niet voor op de Waddeneilanden. Wegens de zeldzame vogels die er op de grond nestelen, wordt ook niet reikhalzend uitgekeken naar de aanwezigheid van de vos.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Je hoort Thieme nauwlijks over de 40.000 gedode geiten en schapen

 • no-profile-image

  WAT EEN

  LATEN ZE ZICH EERST EENS DRUK MAKEN OVER DE ENORME TOENAME VAN GEWELD ONDER DE MENSEN. MAAR BLIJKBAAR INTRESEERT PVDD DAT HELEMAAL NIET MEER, ALLES VOOR DE DIEREN

 • no-profile-image

  gert

  Verburg heeft steeds de mond vol van biodiversiteit,dan is het weer niet goed.Schotse hooglanders en Konickiepaarden komen van nature ook niet voor in Nederland.De vossen op Vlieland moesten ook weer worden afgemaakt.Chaotisch beleid

 • no-profile-image

  benoni

  @Jan, OV: Laat je verrassen en kijk eens wie de tweede kamer het vaakst de Q-koorts-problematiek onder de neus wrijft: http://parlando.sdu.nl/cgi/login/anonymous
  Kies 'Zoek uitgebreid', vinkje bij 'Kamervragen Eerste en Tweede Kamer' en 'Q-koorts' als zoekwoord.

 • no-profile-image

  vosje

  Liever 1 dode vos op een eiland dan 10 levende op het vaste land.

 • no-profile-image

  sjeng

  Jammer dat marianne ook tot de beschermde diersoorten behoort, want als ene psychiatrische hulp nodig had, is zij het wel. Het is goed dat zich iemand bekommerd om de dieren, maar dan wel met verstand van zaken en prioriteiten stellen. Thieme is niks anders dan een mediaspectakel

 • no-profile-image

  wat een dapper en charmant wijf

  Aan die truttebel hieronder, om die herrie onder de mensen een beetje te reguleren zijn er voldoende andere partijen, daar hoeft Thieme zich echt niet druk over te maken

 • no-profile-image

  Marianne is

  Ik kan je zeggen, van de boeren die ik in dit dorpke van dichtbij ken is het merendeel egocentrisch, egoistisch,dominant, necrofoob, kortom wereldvreemd. Dus als er individuen zijn die, alhoewel zij het zelf niet beseffen, psychiatrische hulp nodig hebben dan.. Ach, ik denk wel eens, waarschijnlijk is dat alleen hier het geval. Of...? In ieder geval geldt:boer wordt mens en leer de wereld kennen.

 • no-profile-image

  benoni

  @'Marianne': Egocentrisch, egoistisch, dominant, die labels zou je allemaal goed kunnen plakken als je sommige reacties hier zo leest, maar necrofoob? Heb vaak genoeg gezien hoe een boer de man met de zeis maar net kon ontwijken, ze lachen een keer en rijden er rondjes om :-)

  @Jan, OV: En, niet te vergeten, de motie van 13 december en de petitie... 'Partij voor de Dieren: actie tegen massale doding gezonde geiten', http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/100//news/view/2789.
  Je kunt nog steeds intekenen trouwens :-)

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.