Home

Achtergrond 153 x bekeken

Steuntje voor 35.000 kwetsbare Rotterdammers

Rotterdam gaat 35.000 inwoners helpen. Ouderen zich niet meer zelf kunnen redden en kwetsbare jongeren krijgen een steuntje in de rug.

Samen met de landelijke overheid en Achmea gaat Rotterdam ervoor zorgen dat zij beter hun weg kunnen vinden in de hulpverlening. De betrokken partijen maken daarover vandaag afspraken.

Het project heeft een looptijd van vier jaar. In de afgelopen jaren hielp wethouder Jantine Kriens (PvdA, Volksgezondheid) 2900 dak- en thuislozen hun leven weer op de rails te krijgen met een woning en een baan. Naar dat voorbeeld wil de stad nu andere kwetsbare groepen, waartoe ook lichtverstandelijke gehandicapten en gedetineerden met een korte straf worden gerekend, helpen.

Kwetsbare mensen gaan er flink op vooruit als ze persoonlijk worden benaderd, is de filosofie van het project. Door een begeleidingsplan, met zorg, woonruimte en een baan doen ze weer mee in de maatschappij. Overlast en criminaliteit zouden daardoor afnemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.