Home

Achtergrond 160 x bekeken

Sneeuw legt dagelijks leven Zweden stil

De voortdurende sneeuwval is zelfs de Zweden, die aan witte winters gewend zijn, te veel geworden.

De directie van de metro van de hoofdstad Stockholm heeft de burgers opgeroepen thuis te blijven. De treinen hebben geen problemen met het ondergrondse verkeer, maar boven de grond kunnen zij niet meer rijden.

Het weg- en treinverkeer over langere afstanden moet met grote vertragingen rekening houden. In het westen zijn talrijke scholen en crèches gesloten, omdat de autoriteiten niet meer voor de veiligheid van de kinderen kunnen instaan. Veel platte daken van scholen, sporthallen en andere grote gebouwen dreigen door de grote hoeveelheid sneeuw in te storten. Ook fabrieken en supermarkten lopen gevaar. In het westen van Zweden werd maandag een supermarkt gesloten, nadat personeelsleden het hadden horen kraken en scheuren in de muren hadden ontdekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.