Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Sicilië heropent 447 jaar oude moordzaak

De Siciliaanse politie heeft een internationaal team van onderzoekers ingezet om een moordzaak uit de 16e eeuw op te lossen.

Barones Laura Lanza werd toen samen met haar minnaar vermoord, nadat de moordenaar hen in bed had betrapt. De burgemeester van het dorp Carini, bij Palermo, heeft de zaak uit 1563 heropend en hoopt de overblijfselen van de verliefden op te graven. DNA-tests moeten dan uitwijzen wie hen heeft vermoord.

De vader van de barones heeft de moord destijds bekend. Volgens de legende zou de vader echter zijn geholpen door zijn schoonzoon, de echtgenoot van Laura Lanza. De twee werden berecht maar niet bestraft, omdat eerwraak niet strafbaar was.

Op een muur van het kasteel waar de barones leefde, is een rode handafdruk te zien. Het verhaal wil dat de barones een bloedige afdruk achterliet, die één keer per jaar verschijnt op de dag van haar moord.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Ze rekenen op veel toeristen

Of registreer je om te kunnen reageren.