Home

Achtergrond 242 x bekeken

Schoonmaak bodem Dordtse Biesbosch begonnen

Staatssecretaris Tineke Huizinga (VWS) heeft maandag het startsein gegeven voor het schoonmaken van de waterbodems van de Dordtse Biesbosch.

Tot 2013 wordt er ongeveer 600.000 kubieke grond weggehaald. De sanering van de Dordtse Biesbosch maakt deel uit van de schoonmaak van de waterbodem van het hele benedenrivierengebied. In 2015 moet alles schoon zijn volgens de Kaderrichtlijn Water, die in december 2000 van kracht werd.

De Dordtse Biesbosch bestaat uit grote, middelgrote en kleine kreken en heeft een oppervlakte van 300 hectare. Bijna de helft daarvan ondergaat de schoonmaakbeurt. De kleine kreken blijven ongemoeid. De waterbodem van 135 hectare aan grote en middelgrote kreken en rivieren is al schoon genoeg of wordt in de toekomst schoner door de afzetting van nieuwe grond. Daarmee voldoet de toplaag aan de normen.

Van de 145 hectare die onder de sanering valt, wordt 95 hectare grond weggehaald en afgedekt met schone aarde. Op de overige 50 hectare waterbodem komt alleen een schone toplaag. Voor de sanering is ongeveer 700.000 kubieke meter schone (afdek-)grond nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.