Home

Achtergrond 2499 x bekeken 6 reacties

Samenwerking tussen Reuling, RVG en TGZ

Het Nederlandse varkenshandelsbedrijf Reuling Intervar BV in Wehl, het Duitse varkenshandelsbedrijf RVG in Werne en het geneticabedrijf TGZ Duitsland in Drensteinfurt gaan per 1 maart aanstaande samenwerken.

Dit hebben de drie bedrijven bekendgemaakt. Voor deze samenwerking worden twee nieuwe ondernemingen opgericht. Het gaat om TGZ Nederland BV voor de verkoop van Deens fokmateriaal en Reuling Werne voor de export van vleesbiggen van Nederland naar Duitsland.

TGZ Nederland gaat zich bezighouden met verkoop en begeleiding van Danbred Genetica in Nederland. Er is een overeenkomst gesloten met Breeders of Denmark voor de exclusieve verkoop van Danbred Genetica in Nederland. Breeders of Denmark is één van de dealers van het officiële Deense Danbred-fokkerijprogramma. Vermeerderingsbedrijven kunnen beleverd worden met materiaal afkomstig van gecontroleerde Deense SPF-fokbedrijven uit Denemarken of Duitsland. Via Nederlandse KI-stations is sperma verkrijgbaar voor alle zeugenlijnen voor bedrijven die met eigen aanfok willen gaan werken.

Reuling Werne heeft tot doel om Nederlandse vermeerderaars en Duitse vleesvarkenshouders aan elkaar te koppelen en zo een optimale afzet van biggen te waarborgen. Eén van de doelstellingen is om optimale communicatie te bewerkstelligen tussen de verschillende schakels in de keten. De kwaliteit en de gezondheid in die keten worden een belangrijk speerpunt.

De bestaande bedrijven Reuling Intervar en RVG Werne blijven hun relaties bedienen. Op het gebied van handel in vleesvarkens en slachtzeugen gaan de bedrijven hun krachten bundelen in een gezamenlijke verkooporganisatie. De bedrijven verwachten met grotere volumes slachterijen optimaal te kunnen bedienen en zo betere prijzen te kunnen bedingen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerben soppe

  In het persbericht wordt de indruk gewekt dat de firma tgz Holland de exclusieve rechten heeft voor de verkoop van Deense genetika in Nederland, dit is niet zo!!!!!
  De firma tgz holland heeft de rechten van breeders of danmark, binnen Denemarken een bedrijf met weinig betekenis.
  Laat U dus niet misleiden door dit artikel er zijn meer aanbieders van Danbred genetika binnen Nederland.

  Een Danbred specialist

 • no-profile-image

  Liever

  Ik weet niet hoe de vlag erbij hangt bij Gebr. Reuling, maar bij RVG gaan er nog wel enkele lijken uit de kast vallen. Dit is geen fusie van weelde. Net als Gerritsen wens ik hun veel succes. Zullen ze nodig hebben.

 • no-profile-image

  big

  Mooie afspraken maken kunnen ze goed in Whel. Maar en nu komt het. ZE NA KOMEN DAT LUKT ZE NIET.

 • no-profile-image

  boer

  Betere prijzen voor wie? Hunzelf of de boer? Typisch dat praktisch alle handelaren multimiljonair zijn. Hoe zou dat toch kunnen?

 • no-profile-image

  BIG MOET NAAR DUITSLAND

  Als ik onderstaande berichten zo zie,
  lees ik door de regels heen toch wel erg veel jaloezie.
  Mensen Europa is groter dan alleen Nederland denk vooruit en een echte ondernemer ziet wat een krachtige vooruitstrevende partij hier onstaat.
  stilstand is achteruit gang.Wij moeten eens gaan produceren wat de afzet markt van morgen vraagt.dan blijf je in de zomer ook niet met je biggen zitten.
  EEN TEVREDEN KLANT!

 • no-profile-image

  Gerritsen

  Denen zijn veel slimmer dan ons. Ze hebben binnen hun genetica wel 10 afzetorganisaties. De Nederlandse organisaties, waaronder ook de KI, pretenderen allemaal dat ze exclusiviteit in Deense genetica bieden. Het klopt ten dele, exclusiviteit van 1 van deze 10 van hetzelfde. Reuling zal wel wat moeten, Topigs wil hem niet meer alsook ForFarmers er destijds graag weer vanaf wilde. Dan nu maar eens een poging met de Duitsers. Veel succes.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.