Home

Achtergrond 175 x bekeken

SER: leren van falen in marktwerking

Als politici kiezen voor marktwerking, moeten zij dat zorgvuldiger voorbereiden.

De Sociaal Economische Raad (SER) pleitte woensdag voor meer maatwerk en meer transparantie. Als hulpmiddel heeft de raad een checklist opgesteld - een effectenanalyse - die beleidsmakers hierbij kan helpen.

Het advies is opgesteld door een SER-commissie, voorgezeten door Arnoud Boot. De hoogleraar financiële markten nam enkele voorbeelden van marktwerking, zoals die in de taxibranche, onder de loep, waarover men "met de kennis van nu'', zoals Boot stelde, kan zeggen dat zij beter voorbereid en beter uitgevoerd hadden kunnen worden.

De effectenanalyse is een advies dat de SER op verzoek van de Tweede Kamer maakte. Het advies wordt ondersteund door de sociale partners: de werkgevers- en werknemersorganisaties. Wel moet de achterban van VNO-NCW, MKB-Nederland en vakcentrale FNV nog goedkeuring aan het rapport geven, voordat het naar de Kamer gestuurd wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.