Home

Achtergrond 370 x bekeken 4 reacties

Ruiming geiten begonnen

In het Limburgse Belfeld bij veehouder Stef Smits is het doden van geiten begonnen.

Zo'n duizend drachtige dieren worden afgemaakt omdat het bedrijf is besmet met Q-koorts, meldt L1. Smits wist de ruiming van zijn geiten eerst nog via juridische weg tegen te houden, maar maandag bepaalde de rechter dat de Q-koorts op het bedrijf onomstotelijk bewezen is. Daardoor mag het doden van de dieren toch doorgaan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Monique

  Dubbele moord, geen woorden voor.

 • no-profile-image

  Juul

  Gerda en Ab, hebben jullie vanavond het videodagboek van jeanette vd ven bij een vandaag gezien?
  En konden jullie het droog houden? IK NIET !!

 • no-profile-image

  monique vos

  Ik hoorde laatst twee vrouwen in de lift aan "Het is maar goed dat die geiten geruimd worden want zoveel geiten op elkaar dat is nu echt een gevaar voor de volksgezondheid" Op de 7e verdieping van het hoofdkantoor van een grote bank stapten ze uit, de steeds rondcirculerende lucht inademend van de ruimte waar géén enkel raam openkan, van wege de airco. Toen de liftdeuren weer dichtgingen hoorde ik nog zeggen "Vreemd he, ik ben alweer grieperig, hoe zou dat nu komen?" Om de hoek werd flink geniest....Tja, dat gebouw daar bij het Jaarbeursplein, een van de gebieden met het hoogst gemeten luchtvervuiling in Nederland. Kantoren met Sick-Building syndroom. In een megastad waar zo'n 300.000 mensen hutje-mutje op elkaar wonen. Èn elkaar chronisch aansteken. In de bus, in de trein. Het is maar goed dat Klink niet de opdracht heeft gegeven deze "veroorzakers" van de Wintergriep, die alleen al in Nederland tot 2000 (twee-duizend) doden per jaar veroorzaakt, te laten ruimen. Nietwaar? Of denkt u er nu anders over? Deze mensen zijn namelijk wel een gevaar voor de volksgezondheid!
  Ik vraag me af hoe Nederland over tien jaar terugkijkt op wat er nu gebeurt. Hoe diep men zich zal schamen, krampachtig de belofte van de vroegere minister van Landbouw, Veerman, vergetend: "Er zullen nooit meer geënte gezonde dieren worden geruimd". Weet u het nog? Nee? Toch is het zo. De enorme flaters m.b.t. de Mexicaanse griep (al die entstoffen, ongebruikt, gekocht van het belastinggeld van de Nederlandse bevolking) worden op dit moment goed onder het Q-koorts-matje weggeschoven. Want, Eureka! De zondebok is gevonden: "De Geit". Dat de lammeren stikken als het hart van de moeder ophoudt te slaan, daar heeft niemand het over. Wat niet ziet, wat niet deert. Het zijn immers maar geiten? En die 75% van de Geitenboeren die binnen 2 jaar gedwongen moeten ophouden? Ik hoor het al zeggen: "Hadden ze maar geen boer moeten worden he". Wie worden er eigenlijk geruimd? Vraagt u zich dat eens af, De geiten of de boeren????? Q-koorts. Alle dieren, ook uw hond of kat, kunnen u daarmee besmetten. Denkt u daar eens aan. Hoe u zou reageren als ze plots bij u op de stoep staan "We komen even uw hondje ruimen, in opdracht van de overheid".

 • no-profile-image

  dierenvriend

  waarom kunnen geiten en schapen bedrijven niet van het HYGIENEPROTOCOL GEITEN en SCHAPEN houderijen ZONDER publieke funktie gebruik maken ??

Of registreer je om te kunnen reageren.