Home

Achtergrond 354 x bekeken

Rabobank: mestprobleem moet opgelost worden

De varkenshouderij moet voor 2015 de mestproblemen oplossen.

Dat zei afdelingsdirecteur landbouw Wim Thus van de Rabobank Nederland tijdens een studieavond van Boerenbond Deurne in Gemert.

"Als de sector er niet in slaagt het mestprobleem onder controle te krijgen, kun je er op rekenen dat er iets anders voor in de plaats komt. Ik sluit een generieke krimpmaatregel vergelijkbaar met wat minister van Aartsen destijds deed, dan niet uit", aldus Thus.

Thus zou overigens graag zien dat het systeem van varkensrechten verdwijnt. "Het is gewoon jammer geld wat er in die rechten wordt geïnvesteerd. Het drukt de rentabiliteit van de varkenssector. Ook daarom is het noodzakelijk om het mestprobleem op te lossen, zodat die varkensrechten kunnen worden afgeschaft."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.