Home

Achtergrond 190 x bekeken

Raad van State legt boetes op aan aspergeteelster

De Somerense aspergeteelster José Janssen moet twee boetes van in totaal € 283.800 betalen aan de minister van Sociale Zaken.

Dit heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State woensdag beslist.

De rechter heeft twee boetes bevestigd die de minister heeft opgelegd. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep meer mogelijk.

Janssen voerde bij de rechter aan dat de boetes de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen. Maar de ondernemer heeft voor de rechter haar financiële positie niet inzichtelijk gemaakt. Volgens Janssen kan ze dat niet, omdat de stukken door politie en justitie in beslag zijn genomen.

De boetes waren opgelegd na controles op het aspergebedrijf in 2005 en 2006. Bij die controles werd destijds een groot aantal Polen aangetroffen die volgens de minister zonder tewerkstellingsvergunningen op haar aspergeveld aan het werk waren. Op grond van de Wet arbeid vreemdelingen is het verboden om vreemdelingen aan het werk te hebben zonder dat voor hen tewerkstellingsvergunningen zijn afgegeven.

De vrouw is in januari aangehouden op verdenking van mensenhandel. De uitspraken van de Raad van State van vandaag hebben daar geen betrekking.

Tegen de uitspraken van de Raad van State is geen hoger beroep mogelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.