Home

Achtergrond 379 x bekeken 73 reacties

PvdD: breuk kabinet biedt kansen

De Partij voor de Dieren is niet rouwig om de val van Balkenende IV. "Het is moedig van de PvdA om te breken met het onwaarachtige beleid van het CDA."

Het kabinet is volgens de Partij voor de Dieren begonnen met honderd dagen niets doen en is ook vervolgens niet tot daadkracht gekomen. Marianne Thieme: "De breuk van dit kabinet biedt kansen voor een beter beleid. Alleen een op duurzaamheid gerichte langetermijnvisie kan oplossingen brengen voor de situatie waarin Nederland verkeert."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  realist

  Nederland is geen eiland. Waarom zover voor de rest van de wereld vooruitlopen, als in meer dan 200 landen nog niet eens rekening wordt gehouden met mensenrechten ? Dierenrechten spelen alleen in Nederland, Zweden en misschien Duitsland. Er is geen Fransman die zijn ganzelever laat staan. En er is geen Rus die zijn Bontjas in wil leveren.

 • no-profile-image

  boerke

  Zo boerkes, ik ben ook weer klaar met melken. Ik zie dat hier weer stevige boerentaal verkocht wordt. Weten jullie wel dat er in Polen plaatsen zijn waar de middenstand kapot gaat vanwege het aanbod van gestolen spul? Boerkes, hier zit alles vol met Polen en heel de flikkerse boel wordt gejat. Hier moet je alles aan de ketting leggen, anders is het foetsie. Wie het 'm flikt durf ik ook niet te zeggen.
  Ja,ja onze Marianne en Ester krijgen er collega's bij hoor. Dat blijft niet bij 3 zetels. Maar dat heeft naturrlijk niks met die Polen te maken. Dat snapten jullie ook wel. Boerkes naar bed nu, morgen weer vroeg dag. Ik las dat de zuivelmarkt weer aan het aantrekken is, dus melken weer jongens (en meisjes natuurlijk). Weet iemand wie er op plaats 3 en 4 staat op de kieslijst van Marianne?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dank je wel Realist, ik heb mij niet in jou vergist. Dreig slechts met dwangverpleging en de maskers vallen af. Ik zie dat je gelukkig niet naar de Gelderse Roos, Den Dolder, Koudewater of een ander zorginstituut hoeft. En dat doet mij goed. Oprecht! Nu er klare en zinnige taal heeft geklonken kan ik alleen maar zeggen dat ik het met je eens ben. Alleen: Nederlandse politiek is wel iets anders dan USA, China of Rusland. Dat zijn erg grote landen, met een benauwend klein denkraam. Wellicht kunnen die dus hun voordeel doen met de inhoudelijk-politieke uitslag van onze gemeenteraadsverkiezingen. Want het zijn tenslotte de kleine dingen die het hem doen!

 • no-profile-image

  boer

  Weet niet wat voor boerke je bent en die koeien zullen wel op je denkfouten slaan. Wat van ver komt is dus beter, behalve Oost-Europese werknemers. Gezien je opinie daarover kun je beter opschuiven richting Wilders.

 • no-profile-image

  boer

  Dat mag de realist gerust doen herkauwer, maar meer om een afspraak te maken om jou op te halen voor een dergelijke opname. Dolle koeienziekte breekt de herkauwer weer eens op.

 • no-profile-image

  koetje

  Zeg boerke met koeien,gezien jouw schrijfstijl lijk je verdomd veel op ene Hertog Jan die hier een tijdje geleden de diverse fora zat te vervuilen.

 • no-profile-image

  realist

  Uiteindelijk draait het allemaal om geld en macht in de politiek. Om radicaal ergens voor of tegen te zijn, dat is misschien idealistisch. Maar of nu de pvdd of de pvv uiteindelijk in een Nederlandse coalitie komt, ze zullen water bij de wijn moeten doen.
  Alleen in een dictatuur worden geen compromissen gesloten. Zie Zimbabwe, Noord-Korea en Venezuela. Maar zelfs in China en Cuba zijn ze bereid om iets naar de wereldeconomie over te gaan.
  Wat ik maar probeer uit te leggen, de pvdd is te extreem om oplossingen te vinden. Met keiharde standpunten kun je je populair maken, maar dat is maar tijdelijk. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

 • no-profile-image

  roepende

  Kansen voor de pvdd of voor Nederland in het algemeen ? Het lijkt mij dat het niet mogelijk is om een kabinet uit te zitten met zoveel partijen en zoveel meningen. Met 3 of 4 partijen in 1 kabinet moet er wel een meningsverschil komen. Met de verdeeldheid is het armoe troef in politiek Nederland. Ieder besluit moet met een weegschaaltje gewogen worden.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Toch kan ik jouw mening over de PvdD niet delen beste Realist. Dat de PVV op het reactionaire af bezig is staat volkomen los van de PvdD. Die partij streeft hetzelfde na als de meerderheid van de veehouders: een respectvolle omgang met dieren, een dierwaardig bestaan voor gehouden productievee en een goed inkomen voor de boeren. Marianne Thieme neemt het op tegen de megabedrijven met tien- of honderdduizenden dieren. Die bedrijven staan de kleinere boeren naar het leven. En die bedrijven verzieken de markt! Ik snap niet waarom zoveel boeren dat maar niet in willen zien. Het CDA IS MEGAGROOTSCHALIGHEID en daarom is die partij een doodsvijand van de kleine zelfstandige agrariër! En daarom is het ook zo goed dat het kabinet gevallen is. Kijk vanavond maar eens naar Andere Tijden op NL2. Kun je zien en horen hoe lekker die Balkenende het landsbelang ondergeschikt heeft gemaakt aan stomzinnig egocentrische partijpolitiek. Bijna acht volle jaren lang!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Stel dat het waar is wat je zegt, Herkauwer en Marianne zou inderdaad dit soort redelijkheid nastreven, dan loopt zij (en met haar wij allemaal) het risico dat haar partij straks grotendeels bestaat uit wat minder redelijke types, zoals veganisten die het al een misdaad vinden als je een ei eet. Dan zal zij om haar eigen achterban tevreden te stellen en te behouden, waarschijnlijk toch neigen naar extremere denkbeelden.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Zoals de PVV rechts-radicalen aantrekt, zo zal de PvdD links-radicalen aantrekken. Het is nog altijd zo dat de redelijkheid in het midden ligt.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Kritische Lezer, als ik het nieuws volg dan is wel duidelijk welke politiek syndicaat er nog meer rechts radicalen aantrekt. Wat zou je denken van het CDA? Twee reportages van Een Vandaag: CDA wil over de ruggen van de plaatselijke bevolking megastallen doordrukken in Vroomshoop én een onnutte 4baans autoweg aanleggen bij Dokkum. Dat is naar mijn mening veel gevaarlijker dan een brallende Wilders met een zwevende achterban. Want die krijgt toch nooit een kabinet bij elkaar dat langer dan een week blijft zitten.

 • no-profile-image

  kieke

  Als ik een herkauwer zie herkauwen dan zie ik inderdaad een diep intelligente realistisch filosofische blik in diens ogen... tsjonge jonge.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe, ik zou het niet weten. Ik heb helemaal niks met vegetariërs of veganisten. Ik eet zelf weinig vlees maar moet er niet aan denken om dagelijks madeliefjespap met kornoeljepaté te moeten kanen. Feit is en blijft dat vlees niet noodzakelijk is en dat er vleesvervangende eiwitten te over zijn, bijvoorbeeld in peulvruchten. Mensen die weinig bewegen en dus niet veel energie verbruiken zouden er verstandig aan doen om minder vlees te eten: maar dan bekijk ik het zuiver ergonomisch-metabolistisch en niet vanuit enige vegetarische ideologie. Zelf eet ik wel veel vis. Véél gezonder dan vlees en bovendien cholesterolverlagend. En dan varieer ik met hollandse nieuwe, zalm, panga, kabeljauw, schar, schol, poon of sliptong en tussendoor nu en dan een gerookte forel of mosseltjes. Nee, een veganist zou doodblijven als hij/zij mijn eettafel zag!

 • no-profile-image

  vis

  Okay playboy, geintje hoor. Weten we ook eens iets anders van je.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Je hebt helemaal gelijk realist, maar wil je s.v.p. het woord "elite" vervangen door iets anders? bv. omhooggevallen nitwitten. "elite" is vooral hoe ze zichzelf zien.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je doet maar vissenkom. Ik ben geen zweefzwijmelaar en heb die vis (verantwoord gevangen of gekweekt) niet nodig voor mijn hersenen, want die zijn stabiel op niveau. Maar ik zie iedere avond op tv dat in ons land meer dan 800.000 mannen lijden aan erectieproblemen. En dat verschijnsel is mij van kindsbeen af aan al volslagen onbekend. Vraag maar aan mijn vriendinnen! En zet vooral een dubbele kokosnoot in je symbool. "Cause some like it hard. And hairy!

 • no-profile-image

  herakuwer

  Je weet alleen dat mensen die gezond leven niet behept zijn met degeneratieve afbraakverschijnselen! Verder kan ik niks voor je doen! Welterusten.

 • no-profile-image

  Henk

  Breuk biedt inderdaad kansen. Pvda inruilen voor de VVD. Dan komt het met het CDA ook wel weer goed

 • no-profile-image

  boer

  GEEN CDA OF CU , DAT IS PAPPEN EN NAT HOUDEN EN DE BOEL VERDRAAIEN, ZOWEL BIJ DE LANDELIJKE ALS DE PLAATSELIJKE POLITIEK

 • no-profile-image

  herkauwer

  Realist, ik geef je een welgemeende goede raad. Meldt je vrijwillig bij een gesloten inrichting en vraag zware dwangverpleging aan. Dat lijkt mij voor iedereen de beste optie!

 • no-profile-image

  realist

  Voortrekkersrol ? Onder welke steen zit jij dan wel niet ? Die papoea heeft net zoveel in te brengen dan als een partij van de dieren. China, Rusland, USA, India en misschien Brazilie hebben het voor het zeggen in deze wereld met meer dan 6 miljard mensen. Er is niet in al deze landen weinig tot niks voor dieren geregeld. Deze landen gaan echt niet naar Nederland kijken hoe leuk wij hier met dieren om gaan. Realiseer nu eens dat Nederland en zeker een partij van dieren helemaal niks te vertellen hebben. Er wordt zo over jullie heen gedraaft. In Nederland mogen wij voedsel produceren voor deze landen, wij mogen blij zijn dat we iets kunnen betekenen voor onze (zwakke) economie.
  De wereld is kei en kei hard, als je daar niet tegen kunt, moet je het niet zoeken in dierengeknuffel, dat is gewoon wegduiken voor echte problemen.
  Probeer maar eens te denken hoe je over dieren zou denken ,als je niet elke dag eten zou hebben, zoals 1 miljard mensen op deze aarde dat elke dag meemaken.

 • no-profile-image

  boerke

  Kijk mensen, hieronder heeft een boerke gereageerd dat in de gaten heeft dat er meer problemen zijn in dit overbevolkte en met landbouwhuisdieren volgepropte landje. Ja boerke, dat zie jij goed, het vlees komt straks met scheepladingen uid Zuid-Amerika en melk idem uit NZ en tomaten idem uit Zuid-Europa/Noord-Afrika en rozen/tulpen uit andere landen in Afrika. Maar boerke beste kerel, weet je wat het is? in die die landen is er ook ruimte voor joh. En daar hoeven geen hele volkstammen Oost-Europeanen naar toe (wat hier weer een hoop ellende geeft vanwege criminele bijverschijnselen waardoor de politie weer millioenen extra nodig heeft) om voor weinig geld een noodlijdende sector overeind te houden. Sympathieke partij van die Marianne

 • no-profile-image

  f.

  en laten we hopen dat het houdou van kwikstaartje voor altijd geldt. dan worden de forums hier weer wat inhoudelijker.

 • no-profile-image

  manya van onderen

  Hé fake consument met je lege hoofT. In jouw laatste zin vergeet je één woordje. Er moet staan: "voor wat ze de dieren AANdoen! "

 • no-profile-image

  Power to de Bauer!

  Er is zeker een hoop aan te merken op dit (gevallen) kabinet.De oppositie zal waarschijnlijk goed op vooruit gaan in de komende verkiezingen. Laat hen het nu dan maar eens proberen,zal velen, inclusief zijzelf flink ontnuchteren! Dan is het over met schreeuwen aan de zijlijn

 • no-profile-image

  fryske boer

  Een ding is zeker links is altijd slecht voor landbouw,pvv word je ook niet blij van dus je komt uit bij cda bij gebrek aan beter.

 • no-profile-image

  Opgeruimd

  Dat is goed wipstaartje, maar na dat jij met spotvogeltje, herkauwer, pulpschrijver, naar jullie gedroomde Irak van Saddam verbannen zijn. Toch één en dezelfde persoon Van den Bergh, dus die enkele vlucht hebben we er graag voor over. Jij bent de komma's en de vraagtekens in dit forum zat, wij dat je met meer dan de helft van alle reacties dit forum vervuilt.

 • no-profile-image

  Leo

  Niks ruimen van boeren door de PvdD!!
  Het CDA heeft in 20 jaar de boerenstand weten te decimeren tot een fractie van wat het was.
  De PvdD wil graag meer boeren met veel minder dieren, eerlijke prijzen voor de producten en een importverbod op bio-industrieproducten. Daar kan geen fatsoenlijke boer op tegen zijn.

 • no-profile-image

  gekke

  Door op partij voor dieren te stemmen en op enkele andere figuren die alles willen tegen werken . Saneert men op lange termijn zijn eigen baan en het platteland .Want als de veehouderij uit Nederland weg zou gaan veliezen we veel werkgelegenheid . Denk aan de havens grondstoffen overslag , binnevaartschippers , mengvoerbedrijven, transpoert, slachterijen , broederijen , eierhandel , verpakkingsbedrijven , onderhoudsbedrijven , bouw,verzekeringen , banken, adviesbedrijven, vakbladen, bedrijfskleding ,dierenartsen , toezichthouders enz. Te veel om op te noemen .Er zijn alzoveel regels dat milieu en dieren wel zijn al te waarborgen is . En als er goed verdient wordt is men indien mogelijk bereid aan meer eisen te voldoen . Maar door de dieren naar buitenland te verjagen is het dier niet mee gebaat en de economie ook niet . Dus worden we met zen alle weer armer .

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Nee, maar we hebben natuurlijk wel te maken met WTO. Een importverbod gaat dus niet lukken.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Ik hoop dat je gelijk hebt, Leo. Maar ik zie het somber in.

 • no-profile-image

  roepende

  pvdd heeft niets met politiek te maken.
  Beetje zielig doen over beestjes, maar daar heeft niemand iets aan. Behalve Thieme die er dik voor betaald wordt.

 • no-profile-image

  jan

  Ja, boerke met koeien, 3 zetels! Wauw man! Maar wat wil je nou met de vergelijking van het aantal boeren t.o.v. het aantal pvdd stemmers? Er klinkt een minachting waaruit ik opmaak dat je de boel hier zit te sarren en zeker geen boer bent. Overigens: 147 andere zetels worden aan andere partijen vergeven, 147 - 3!

 • no-profile-image

  realist

  Waarom moet ik naar een dwangverpleging ? Ik leg alleen maar uit dat Nederland veel te klein is om maar iets voor elkaar te krijgen in de wereld.
  Voorop lopen is beter dan achterblijven. Maar als je zelf nog een beetje verstand hebt weet je dat Nederland zich in de vingers snijdt als het nog strengere normen aan zijn eigen boeren stelt dan voor de EU en de rest van de wereld nodig is. (Ik ben ook tegen dierenmishandeling). Maar omdat ik zo realistisch ben dat dieren in Europa en zeker in de rest van de wereld nooit een politiek item zal zijn, wil je daar alleen een beledeging aan mijn adres aan besteden, en niet eens een goede tegenargumentatie ? Ik had je slimmer ingeschat herkauwer.
  Voedsel moet goedkoop zijn, en voorradig dat houd het volk rustig. Zo denkt de politiek. Al heeft de pvvd 1 miljoen leden, dieren zijn geen item voor Usa, China, Rusland

 • no-profile-image

  koetje

  't kan heel simpel,elke partij moet speerpunten naar voren brengen waaraan niet te tornen valt tijdens coalitiebesprekingen dan weet iedereen die stemt precies waar hij aan toe is.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Kritische Lezer, als herkauwer houd ik niet van het "als" syndroom. Er is nooit enig moment geweest sinds ik de zachte moedermem verruilde voor de grazige weide, dat ik tijdens het rustig herkauwen heb gedacht: "jammer dat ik dat mooie plukje gras vanmiddag niet ook nog even heb opgegraasd!" Want herkauwen is een realistisch-filosofische bezigheid, waarin het lood om oud ijzer is of er aan de andere kant van de sloot of het prikkeldraad wellicht malser of sappiger gras groeide. En zo doet het er nu even niet toe of er wellicht wat roerige veganisten proberen om naar voren te treden bij een onverhoopt gunstige verkiezingsuitslag voor de PvdD. Persoonlijk zou ik zulke typen dan subiet een bos zandige waspeen of een stevige winterwortel in de stot duwen en overgaan tot het herkauwen van de dag. Maar wie ben ik?

 • no-profile-image

  realist

  Alleen als een kabinet uit 1 of 2 partij(en) zal bestaan. Dan is de kans dat het 4 jaar volhoud. Met 3 of 4 partijen is het niet mogelijk, door alle tegenstrijdigheden die beslissingen met zich meebrengen.
  Democratie is voor de burger 1 keer in de zoveel tijd stemmen, om daarna zijn lot in de handen van anderen te leggen. De Nederlandse burger is verdeeld, en de elite heerst. (verdeel en heers)

 • no-profile-image

  vis

  Oei, wat lees ik nu herkauwer, eet u zoveel van die onschuldige visjes? Het schijnt goed te zijn voor de hersenen, maar ik moet er niet aan denken hoe die onschuldige wezentjes niets vermoedend en uit puur winstbejag ten behoeve van menselijk genot uit hun leefomgeving werden weggerukt. Denk zelf aan het oprichten van een Partij voor de Vissen met als symbool de walnoot...

 • no-profile-image

  koetje

  Wanneer ben je dan een veganist Herkauwer? Marianne eet geen vlees en wil ook geen melk en andere zuivelproducten meer eten.Gaat dus al redelijk die kant op.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Schorremorrie noem ik dat, Kritische Lezer. De Patjepeeërs en het
  Janhagel van onze maatschappij. Dat heeft inderdaad met elite niks van doen.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  waar was de partij voor de dieren dan ,Q KOORTS ????

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Limburgs Jantje, als ze nou eens eerst zouden beginnen met jou te ontbinden. Of je vredelievend voor te bewerken en als gemengde vruchtenvlaai aan de Taliban cadeau te doen. Als afscheidsgeschenk!

 • no-profile-image

  kwikstaartje

  Hé Johan, d'r is toch zeker wel wat anders om je aan vast te knopen? Houdoe, blijf wakker en welterusten!

 • no-profile-image

  koetje

  Als Nederland het van deze malloten moet hebben vrees ik het ergste.Erger dan het CDA kan volgens hun niet, nou dat dacht ik wel!

 • no-profile-image

  Han

  Mevr. Thieme wil de ene vuile oorlog inruilen voor de andere. De vuile oorlog die zij >nooit< zal afkeuren is de strijd van PETA, Varken in nood an andere >diervriendelijke< organisaties. Deze clubs mogen van mevr. Thieme huis (hok)vrede breuk leveren in naam van de DIEREN en de boeren desnoods uitmoorden, gelijk de radikale Zuid Afrikanen doen met hun blanke hard werkende boeren. Hier hoor ik haar nooit over, kennelijk is dit in het kader van racisme / dierenrechten toegestaan.

 • no-profile-image

  henk

  Wat hebben we eigenlijk te zoeken in een land dat 90% van de Nederlanders nog niet eens kan aanwijzen op de wereldkaart? Waarom is drie jaar oorlogsellende niet meer dan genoeg? En wat is er fout aan als een politieke partij zich aan zijn woord houdt? Dat het CDA al vanaf de eerste dag dat ze bestaan kiezersbedrog pleegt wil niet zeggen dat andere partijen dat ook moeten doen. Kijk inderdaad maar naar de SGP. Helder, duidelijk en eerlijk! Bas for President!

 • no-profile-image

  kvbalpen@gmail.com

  as nou alle boeren op de SGP stemmen hebben ze meer zetels en dus meer macht.

 • no-profile-image

  jantje

  Met het aantal gevallen en ontbonden boeren van de laatste jaren, krijg je geen zetel meer bij elkaar gestemd voor welke partij dan ook.
  En laat die militairen maar terugkomen uit dat Uruzgan, bombarderen we de Oostvaarderplassen en de achtertuin van Thieme tot nieuw oefenterrein, zodat de militairen daar hun natuurlijke gang kunnen gaan.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Gekke henkie is zo gek nog niet.

 • no-profile-image

  Johan

  Wipstaartje, volgens mij ben je het spoor zelf een beetje bijster en ben je in de war met al je reacties op ander nieuws en/of ben je in de war met je verschillende schuilnamen. Met m'n gezond boerenverstand kan ik in ieder geval geen touw vastknopen aan jouw opmerkingen.

 • no-profile-image

  northwest

  Wat ben ik blij dat ik hier zit.

 • no-profile-image

  ambtenaar

  De PvdD is wél een must voor boeren die willen overleven. Want zoals Leo uit Arnhem al schreef: het is wél het CDA dat afgelopen twintig jaar de boerenstand stevig heeft uitgedund. Marianne Thieme is het meest redelijke alternatief voor boeren die ook na Balkenende nog boer willen blijven.

 • no-profile-image

  Consument

  We hebben geen dierenpartij nodig. We hebben mensen met karakter en het hart op de goed plaats nodig. laat die mensen van dePvdD eerst een flinke cursus volgen. Dit om volwassen te worden en kunnen begrijpen hoe de dieren op een goede manier gehouden moeten worden. Daar heeft een dier ook rechtop en dat zal de consument ook mee moeten betalen. Dat kun je van de hardwerkende boeren niet allemaal verwachten. Zij hebben meer als genoeg aan hun hooft. Laat die mensen een keer met rust en hebt vooral respect wat ze voor de dieren doen!!!

 • no-profile-image

  boerke

  Beste boerkes, doe net als ik. Stem nu maar op Marianne, da's het beste voor dier en mens. En met mens bedoel ik vooral de boerkes. Hebben de boerkes trouwens al gezien dat haar partij in de peilingen al op 3 zetels staat? Dan zijn er al veeeeel meer mensen die op haar partij stemmen als dat er boerkes zijn in Nederland. En hebben de boerkes gisteravond ook naar Netwerk gekeken? Wat die hebben laten zien, kun je toch ook niet vrolijk van worden
  Waaar zijn we nou toch eigenlijk allemaal mee bezig

 • no-profile-image

  boerke van buiten

  even reageren op dat figuur dat voor me wat op deze site heeft gezet. ik weet niet of partij van de dieren in de gaten heeft maar er zijn grote problemen in nederland dan de recht van het dier deze partij slaat totaal door kijk na buitenland deze partij kan zich beter internationaal in zetten zo dat overal de dierenrecht of hoe mag heten beter wordt want als de boeren weg zijn uit nederland komt het vlees gewoon uit een giga stal uit braziel of andere land is dat wat ze willen? nu mevrouw tieme haar jacht zeisoen met haar jager bijna is afgelopen zal wel weer beginnen met onzin roepen

 • no-profile-image

  tijgernootje

  Die Bas vd Vlies van de SGP is de enige
  volgens mij die nog aan boeren denkt
  jammer dat die partij zo klein is. Thieme
  denkt alleen maar aan dieren vindt de
  mensen niet belangrijk! schrappen met die partij

 • no-profile-image

  gli

  De SGP!
  Ja, over de vrouw denkt men meestal anders dan in die partij. Overigens denk ik niet dat daar de vrouwen in het gewone leven worden gediscrimineerd. Dacht je nu echt dat in een SGP boerengezin de vrouw niks te vertellen heeft? Dat is vaak radicaal anders!
  Blijft dat we moeten toegeven dat Van der Vlies en Van der Staaij het agrarisch belang hoog in hun vaandel hebben staan. Wat dat betreft is er geen partij waar een agrarier beter op kan stemmen dan op die vaak verguisde SGP!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Realist, er is misschien ook geen Papoea die in het diepst van de bush van Irian Barat van een lekker stukje mals tweebenig schaarrelvlees af kan blijven. Maar dat wil nog niet zeggen dat wij onze voortrekkersrol op het gebied van structurele ethische beschaving maar aan de wilde wolven moeten gaan voederen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Henk ik fris even je geheugen op. Het CDA bracht ons land op volkerrechtelijk onwettige gronden in een vuile oorlog tegen Irak. En Balkenende negeert nog steeds de conclusies van de commissie Davids en heeft nog geen grein spijt betuigd! Nu wilde men woord breken tegenover het hele Nederlandse volk, want er is in 2007 duidelijk gesteld dat de missie in Uruzgan uiterlijk tot eind 2010 zou duren. Dit is allang geen vredesmissie meer, want we zijn daar in oorlogsgebied. Eén van de 21 gesneuvelde militairen woonde hier op het woonerf! En 21 doden is wel genoeg voor een vredesmissie dunkt mij.Met het CDA komt het pas goed als dat onbetrouwbare machtssyndicaat zal zijn opgeheven en ontmanteld!

 • no-profile-image

  aat

  Nou, dat vuile oorlog daar kun je echt wel verschillend tegen aan kijken. Er wordt daar nu inderdaad door milities een vuile oorlog gevoerd. Maar het doel om Saddam ten val te brengen was echt wel een goede reden, die man was een dictator zoals Hitler en Stalin...
  En het doel van onze militairen in Afghanistan is ook een hele goede.... dat er dan weer van die jandoedels rondlopen die met bermbommen of raketten de boel op stelten proberen te zetten, dat is dan weer jammer. Het land verdient beter, maar krijgt het nu niet. Zeker niet als wij straks het land verlaten zonder iets achter te laten...

 • no-profile-image

  Hans

  Duurzaam is altijd goed, dat betekent goede omstandigheden voor de dieren in combinatie met een normaal inkomen voor de boer. Leuke uitdaging.

 • no-profile-image

  bram

  ja ja de oppositie is blij dat het kabinet gevallen is want ze denken er op vooruit te gaan nou dat zal ze tegenvallen. mischien zou de SGP een uitkomst wezen het is de enige partij die nog manieren heeft en gevoel voor de boeren en een betrouwbaar standpunt heeft waar ze aan vasthouden.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Of gewoon niet meer stemmen. Die volksvertegenwoordigers hebben we toch alleen maar in theorie.

 • no-profile-image

  fryske boer

  Een ding is zeker links is altijd slecht voor landbouw, pvv word je ook niet blij van, sgp is te klein om als machtsfaktor te dienen dus kom je toch bij cda uit als minst slechte balkenende inruilen voor verhagen dan word het nog iets dragelijker.

 • no-profile-image

  domme tuinder

  Wat een ellende.
  Ten eerste die soldaten moeten helpen dat land opbouwen , en hebben ze niet zelf getekend, en wisten waar ze aan begonnen, waren wij in 1945 niet ook blij dat er hulp kwam (hoeveel slachtoffers).
  Dieren welzijn daar word niet overnagedacht, dat de dieren het hier beter hebben dan in het buitenland ach who care`s.
  Dan wel iets waar ik helemaal niets van begrijp de SGP is dat niet die partij die onze vrouwen nog niet gelijkwaardig acht??
  Met een vorige spreker ben ik het wel eens, alle hoog geplaatste ambtenaren vervangen want in mijn ogen bepaald niet de politiek maar de ambteneren het beleid.

 • no-profile-image

  Kees

  Ik hou m'n hart vast wat/wie de komende "coalitie" gaan vormen, 4 partijen, in het ergste geval pvv, pvdd, groen links en d66? een doemscenario!!!! kan het cda/vvd/pvda straks weer puinruimen! In mijn beleving is, ondanks de vrouwonvriendelijkheid, voor het boerenbestand de sgp de beste keuze, deze partij weet de akkerbouw en veeteelt in dit land nog wel te waarderen. (als ze nakomen wat ze zeggen)

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Waar gaat dit over? "Het mij geliefde Irak?" Idioot, ik heb helemaal niks met irak, Maar ook niet met een Nederlandse potentaat die ons land in oorlog bracht en internationaal volkenrecht met voeten getreden heeft. Daarover is de commissie Davids heel duidelijk! En daarover ging mijn opmerking. Over rechtmatigheid van handelen! Verder weet ik niet waarover je het hebt. Je hoeft dus tegen mij niet in de meervoudsvorm ter spreken. Want ik ben gelukkig de majesteit niet!

 • no-profile-image

  Sybren

  Zeg dat wel! Al die geitewollensokken daar.

 • no-profile-image

  moniquevos@t-online.de

  Partij voor de Dieren="four legs good, two legs bad"? (Animal farm, George Orwell). Ik weet één ding zeker: bovenaan hun lijstje staat "Het ruimen van Boeren". Want wat doet deze partij eigenlijk op dit moment tegen het ruimen van hoogzwangere Geiten, behalve handtekeningen verzamelen tegen het ruimen, om die ooit tegen de boeren te gaan gebruiken? Dat denken namelijk meerderen. Lees haar blogs eens, waar staat iets geschreven dat Mevrouw Thieme en haar club zich werkelijk inzetten voor het redden van Melkschapen en -geiten? Natúúrlijk doen ze dat niet! Ruimen van melkvee heeft immers tot gevolg het ruimen van boeren en daar gaat het haar juist om, in haar hetze tegen veehouders; zodra ze één negatief feit weet over een boer of over een vee-arts dan staat deze dame voorop te wijzen en te roepen "Zie je wel! Boeren gaan slecht om met hun vee! Weet je hoeveel boeren krijgen aan subsidies? Boeren zijn indirect de schuld van wat er gebeurt bij de Oostvaardersplassen, etc, etc, etc." Zowat bij elke blog heeft ze het weer over die nare veehouders. Wat heeft deze dame ooit meegemaakt dat ze zo'n hekel aan veehouders heeft? Hoe is het mogelijk dat haar volgelingen haar verhaaltjes klakkeloos slikken? Charisma? Dat is eerder gebeurd, gelukkig is het geen 1933. Of toch??? Als je in haar blog over Indoctrinatiecampagnes van de zuivelindustrie leest. Kijk alleen al naar haar reactie, http://bit.ly/dyfkL5
  Ik begrijp nog iets niet: Waarom staat er een KOE (dan denk je automatisch aan Boer) op het logo van de PvdD? -> Meat the Trut(h)? Daar klopt helemaal niets van. Gewoon griezelig.

 • no-profile-image

  J.M.Dunnebier

  Het wordt inderdaad tijd,dat uitsluitend een op duurzaamheid en op sociale standpunten gericht beleid gaat worden gevoerd.
  En daar is een daadkrachtig kabinet voor nodg.
  De standpunten van de Partij voor Dieren zijn hierbij uiterst bruikbaar.

 • no-profile-image

  Leo

  Dat weet ik. Zeker op korte termijn wordt dat lastig... Toch zijn er mogelijkheden. Het is niet zo moeilijk om de import van producten te verbieden, wanneer het verboden is om ze hier te produceren. Als straks de legbatterijen definitief verboden zijn, zal de import van die producten ook gemakkelijk te stoppen zijn. Zou nu met foie grass van gedwangvoederde dieren en dergelijke ook al moeten gebeuren. De import van katten- en hondenbont is ook verboden terwijl de productie al langer verboden was.

 • no-profile-image

  Broodvechter

  We heb geen dierenpartij nodig.
  Er zijn al van die diervriendelijke scharrelvarkens.
  Brengen deze varkens wel 27 cent per kg meer op dan die verdoemde hypocriete bioindustrie varkens.
  Waarom zo weinig? ...... omdat men ze niet koopt zelfs 27 cent is de consument nog te veel.

Laad alle reacties (69)

Of registreer je om te kunnen reageren.