Home

Achtergrond 214 x bekeken

Primeur voor Nederlandse aardbeien bij Hoogstraten

Cees Buijnsters uit Etten-Leur heeft de eerste aardbeien geleverd van de onbelichte teelt op veiling Hoogstraten.

Het is de vierde keer dat deze Nederlandse teler de primeur heeft op de Belgische veiling. De Belgische veilingen maken meer promotie bij de aanvang van het seizoen dan Nederlandse zusterbedrijven. De primeuraardbeien van het ras Clery werden gekocht door exporteur Special Fruit. Zij betaalden 500 euro per 200 gram. De verdubbelde opbrengst van 10.000 euro ging naar de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Ook de Mechelse veilingen meldden vandaag de primeur van afzet van vleestomaten en groene paprika. De eerste Flandria Baron tomaten (30 kilo) brachten ruim vijf euro per kilo op. België heeft zich ontwikkeld tot producent van vleestomaten, ten koste van de groei bij bijvoorbeeld trostomaten.

De eerste groene paprika in Sint Katelijne Waver bracht €2,52 per kilo op. Het bedrijf van Marc Lambrecht uit Nevele leverde een kleine 2.000 kilo.

De Mechelse veilingen wordt steeds meer beleverd door Nederlandse bedrijven. Met name bij komkommers maakt de veiling een opmerkelijke groei door na nieuwe Nederlandse leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.