Home

Achtergrond 165 x bekeken

'Politici miskennen band met de natuur'

Politici en natuurbeschermers spreken een andere taal dan hun achterban als het over natuur gaat.

Ze miskennen de diepe emotionele band die 'gewone' mensen met de natuur hebben. Dat stelt universitair hoofddocent milieubeleid Kris van Koppen in het nieuwe nummer "Van Nature'' van Natuurmonumenten.

De 'professionals' zien andere waarden in de natuur dan gewone stervelingen. Zij hebben het over zaken als biodiversiteit en Ecologische Hoofdstructuur. De gewone liefhebbers vinden troost, schoonheid en rust in de natuur. "Mensen zullen niet snel erkennen dat natuur voor hen iets met spiritualiteit of religie te maken heeft. Maar als je er via een omweg naar vraagt, zeggen ze dat ze eenheid met natuur ervaren, dat natuur raakt aan dingen die wezenlijk voor hen zijn. Het jonge leven in het voorjaar is voor sommige mensen bijvoorbeeld heel troostrijk'', schrijft Van Koppen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.