Home

Achtergrond 358 x bekeken

Plan voor regioslachterij Winterswijk

Vleesverwerkingsbedrijf Herman Eppink uit Winterswijk wil in een boerderij aan de rand van Winterswijk een regionale slachterij beginnen.

Het college van B&W heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd.

De bedoeling is dat er wekelijks tachtig varkens uit de regio worden aangevoerd, die voordat ze geslacht worden eerst enige tijd op het bedrijf gehouden worden om ze aan de omgeving te laten wennen. Op termijn wil Eppink ook runderen en schapen slachten.

Omwonenden van de beoogde boerderij verzetten zich tegen het plan van het vleesverwerkingsbedrijf. "Het gaat hier om een slager die het buitengebied en de toeristische markt als dekmantel wil gebruiken voor de oprichting van een slachthuis met vleesverwerking", schrijven de omwonenden in een ingezonden brief in het lokale weekblad.

Of registreer je om te kunnen reageren.