Home

Achtergrond 234 x bekeken 1 reactie

Oost- en Zuid-Flevoland produceren meeste suiker

In Oost- en Zuid-Flevoland hebben de bietentelers 17,0 ton suiker per hectare geproduceerd.

Dat is het hoogste van de twaalf regio’s die het bieteninstituut IRS hanteert. Het Noordelijk Zandgebied scoort het laagst met 12,8 ton suiker.

Suiker Unie heeft de campagne 2009/2010 afgesloten. Oost- en Zuid-Flevoland hebben met 97 ton de meeste bieten per hectare hebben geoogst. De Noordoostpolder staat op tweede met 87 ton bieten, goed voor 15,5 ton suiker per hectare. Oost- en Zuid-Flevoland heeft met 14,2 procent de meeste tarra naar de fabrieken gesleept. Limburg had de schoonste bieten met 11 procent tarra. De winbaarheid van de bieten was in Zeeuws-Vlaanderen het hoogst met 92,4 punten. Oost-Brabant scoorde het laagst met 90,9 punten.

De afgelopen campagne heeft alle records gebroken met een gemiddelde bietenopbrengst van 79,2 ton per hectare over heel Nederland en 17,7 procent suiker. Dat is goed voor 14,0 ton suiker per hectare. Het gemiddelde van 2004 tot en met 2008 ligt op 67,1 ton bieten, 16,8 procent suiker en 11,3 ton suiker per hectare. De gemiddelde tarra bedroeg 13,1 procent. Dat is sinds 1960 niet zo laag geweest.

Eén reactie

  • no-profile-image

    patatje

    Nu maar vollebak uitbetalen dan !! De Ferari staat in bestelling !!

Of registreer je om te kunnen reageren.