Home

Achtergrond 154 x bekeken

Omzet industrie iets toegenomen

De omzet in de industrie is in december vorig jaar met 3 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Een ander patroon van werkdagen en vakantiedagen speelde daarbij een positieve rol, die geraamd wordt op 2 procent. De door de industrie verkochte producten waren 1 procent duurder dan een jaar eerder.

December was de eerste maand in 2009 die een hogere omzet liet zien ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In november 2008 begon een grote terugval in de omzet van de industrie. In het laatste kwartaal van afgelopen jaar werd die afname kleiner en december liet dus zelfs een plusje zien. Al met al zagen de ondernemers in 2009 de industriële omzet met 20 procent afnemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.