Home

Achtergrond 230 x bekeken

'Olieprijs stijgt dit jaar tot 95 dollar'

De olieprijs zal dit jaar stijgen tot 85 à 95 dollar per vat door het wereldwijde economische herstel.

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van de Amerikaanse bank Goldman Sachs. "We verwachten dat met de aanhoudende verbetering van de fundamenten van de oliemarkt op korte termijn de olieprijs tot een bandbreedte van 85 à 95 dollar zal stijgen'', aldus Goldman Sachs.

De economieën van de Verenigde Staten en Japan hebben de recessie achter zich gelaten en tonen weer groei. Daardoor stijgt de vraag naar olie en gaat de olieprijs omhoog, aldus de bank.

Maandag noteerde de prijs van een vat lichte Amerikaanse olie (van 159 liter) 79,80 dollar. Eerder op de dag stond de olieprijs boven de 80 dollar, het hoogste niveau in zes weken. Voor het uitbreken van de wereldwijde kredietcrisis bereikte de olieprijs in juli 2008 een recordniveau van ruim 147 dollar per vat. In december 2008 zakte de olieprijs tot onder de 34 dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.