Home

Achtergrond 195 x bekeken

Olieboringen bij Falklands beginnen

Vanaf een Brits olieplatform bij de Falklands-eilanden beginnen maandag boringen naar olie.

Argentinië beschouwt de Falklands als Argentijns grondgebied en tekende daarom bij Londen protest aan tegen de geplande boringen. Een woordvoerder van de maatschappij Desire Petroleum zei tegen de BBC dat het platform circa 100 kilometer ten noorden van de Falklands staat. Volgens de zegsman staat het buiten kijf dat het platform zich in de Britse territoriale wateren bevindt en is er daarom geen reden voor Argentinië om bezwaar te maken tegen de activiteiten van het bedrijf.

Argentinië beschouwt de Falkland-eilanden als zijn grondgebied en noemt ze de Malvinas. In 1982 vielen Argentijnse militairen de eilandengroep binnen. De strijdkrachten van Groot-Brittannië wisten de aanval echter af te slaan. In 74 dagen kwamen 649 Argentijnse en 255 Britse militairen om het leven

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.