Home

Achtergrond 260 x bekeken 1 reactie

Nog elke dag genieten van de koeien

Germ Hooisma haalt balen kuil op voor zijn koeien. De 78-jarige veehouder uit het Friese Akmarijp behoort tot de categorie oudere boeren op kleine bedrijven, die van geen ophouden weten.

Op de bedrijven tot 20 nge (Nederlandse grootte-eenheden) is ongeveer tweederde van de bedrijfshoofden ouder dan 55 jaar. Bijna 12 procent (meer dan 2.500 bedrijfshoofden) op die kleine bedrijven is net als Hooisma ouder dan 75 jaar. De veehouder melkt dagelijks 14 koeien. Hij geniet nog volop van het werk. ”Prachtig vind ik het.” Foto Alex de Haan

Boeren uit de Eendragtspolder bij Rotterdam die onteigend worden verzamelen zich in de hal van de Haagse rechtbank. Ze eisen meer dan de agrarische waarde voor hun grond. Bij de rechtszaak bij de Onteigeningskamer van de rechtbank in Den Haag waren ruim veertig boeren aanwezig. Zeventien van hen moeten vertrekken uit de polder omdat er een waterberging, recreatiegebied en een roeibaan komen. Foto Fred Libochant

Tv-kok Rudolph van Veen bereidt een champignongerecht in de stand van Mushroom Promotion Foundation (MPF) op de Huishoudbeurs. MPF wil consumenten laten zien dat champignons gezond zijn en is daarom een promotiecampagne gestart. Zo is de website www.champignonidee.nl gelanceerd waar consumenten terecht kunnen recepten. De Mushroom Promotion Foundation is in 2008 opgericht op initiatief van champignontelers in Nederland, België, Frankrijk en Spanje.Foto Sebastiaan Rozendaal

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert

    Kerel.Je bent als mijn vader. Die is dik 80 en nog denkt ie dat het mot om elke dag de grond eieren te rapen.Klopt kerel als ik zou zeggen nee mag niet zit in stoel (via email) dan zal ie morgen ziek zijn.Ga door Kerel en doe wat je wil en zin in hebt.Al wat je doet helpt echt voor de jouwe en voor de landbouw in algemeen.Blijf gezond en geniet er zelf van.O.K?
    Bert

Of registreer je om te kunnen reageren.