Home

Achtergrond 195 x bekeken

Nieuwe duurzaam systeem voor groene gevels

Producent Mobilane, bekend van kant en klare groenconcepten, heeft een nieuw duurzaam systeem ontwikkeld voor groene gevels: LivePanel.

Deze innovatieve toepassing van verticaal groen is zowel geschikt voor bestaande gebouwen als voor nieuwbouw. Het systeem kan bovendien toegepast worden op binnen- en buitenmuren. De introductie vond plaats op de vakbeurs Gevel Totaal 2010 in Rotterdam.

De groene gevel wordt opgebouwd uit LivePanel modules. Dit zijn panelen die eenvoudig op maat te maken zijn. Deze LivePanel modules zijn voorzien van een speciaal ontwikkeld substraat, waarin plantmateriaal kan wortelen en voeding kan vinden. De panelen zijn stapelbaar en worden gezekerd door een lichte aluminium constructie.

Vanwege de flexibiliteit kunnen LivePanel modules voor tal van toepassingen van vertikaal groen worden gebruikt. Het bruikbare plantenassortiment is ruim en wordt naar wens van de opdrachtgever samengesteld. De LivePanelmodule bestaat uit aanpasbare horizontale elementen van 60 x 100 cm (h x b) en is geschikt voor een gevelbelasting tot 60 kg per vierkante meter. Het systeem is verwerkbaar rond deuren en ramen en is dakhelling volgend. Het LivePanelconcept bevat een geïntegreerd irrigatiesysteem met de mogelijkheid van recirculatie van water.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.