Home

Achtergrond 169 x bekeken

NS worstelt met gevolgen crisis

Hoe gevoelig is het treinvervoer voor de gevolgen van de economische crisis?

Dat zal een van de vragen zijn waarop vandaag een antwoord te verwachten valt als de Nederlandse Spoorwegen (NS) de jaarcijfers presenteren. Begin 2009 bij de presentatie van de cijfers over 2008 en bij de presentatie van de halfjaarcijfers over dit jaar waarschuwde president-directeur Bert Meerstadt van de NS al dat de reizigersgroei zou stagneren.

In de eerste helft van het jaar groeide het aantal reizigers met 1,2 procent, een halvering ten opzichte van het jaar ervoor. ,,We verwachten wel boven de nul uit te komen'', zei de NS toen. Het kabinet streeft naar een jaarlijkse groei van het aantal treinreizigers met 5 procent. Dat is zelfs in 2008 niet gehaald, toen de groei uitkwam op 4,1 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.