Home

Achtergrond 246 x bekeken 1 reactie

Minder bladvlekkenziekte met roulatie

Aantasting van mais door bladvlekkenziekte kan worden beperkt door minstens twee jaar lang geen mais meer te telen op een besmet perceel.

Dit blijkt uit onderzoek dat het Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) in opdracht van het Productschap Zuivel is verricht.

In het onderzoek is vooral gekeken naar besmetting van mais door sporen van de schimmel Helminthosporium turcicum (de veroorzaker van de bladvlekkenziekte), die in de grond waren achtergebleven na de teelt van een eerder besmet gewas.

Het bleek dat hoe korter het geleden was dat daarvoor besmette mais was geteeld, hoe groter de kans was op besmetting. Ook de nabijheid van met sporen besmette grond speelde een rol. Hoe dichterbij de besmette grond, hoe groter het risico van besmetting met sporen die door opspattend water de plant aantastten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Rouleren met grasland geeft ook weer problemen,ritnaalden !

Of registreer je om te kunnen reageren.