Home

Achtergrond 345 x bekeken 1 reactie

Miljoenen voor herstructurering Poeldijk

De gemeente Westland heeft 33 miljoen euro beschikbaar gesteld voor herstructurering van het bestaande glastuinbouwgebied tussen Poeldijk en Monster (Boomawatering).

LTO Glaskracht is blij met het budget, maar verwacht op korte termijn geen belangstelling bij tuinders om te investeren. "Het is een gebied dat slecht verkaveld is met veel verouderd glas, waar zeker nu niemand zal willen investeren", verwacht Jos van der Knaap, voorzitter van LTO Noord Glaskracht Westland. Ook de gedaalde grondprijzen zullen daar geen verandering in brengen, verwacht hij.

Op middellange termijn verwacht Van der Knaap wel kansen voor het gebied. "40 procent van de tuinders heeft geen bank nodig gehad dit jaar. Als de prijzen herstellen kan de herstructurering volgend jaar al wel op gang komen. Er zijn bedrijven met 20 jaar oude kassen. Die zullen iets willen. Dit geld is gelabeld. Het is subsidie voor infrastructuur. De investeringen zullen van onderop moeten komen." Er is geen uitkoopregeling. Glaskracht heeft twee vertrouwenspersonen in het gebied dat stoppers aan uitbreidende telers kan koppelen.

De gemeente wil een modern glastuinbouwgebied creëren met meer ruimte voor water en groen. De gemeenteraad van Westland wil toch dat de gemeente meer glas realiseert dan nu in het gebied staat.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Teun Tuinder

    Ik ken bedrijven die 40 jaar oude kassen hebben.Heel weinig lasten en inderdaad een gewoon inkomen. Dat liever dan zo een super de luxe ha vreter waarmee je enkel schuld kunt verdienen....

Of registreer je om te kunnen reageren.