Home

Achtergrond 185 x bekeken

Miljoenen schade webwinkels door verpakkingen

Webwinkels lijden voor miljoenen euro's transportschade als gevolg van slechte verpakkingen.

Dit blijkt uit een enquête door Topa Verpakking tijdens de Webwinkel Vakdagen die onlangs in Utrecht plaatshadden. Onvoldoende kwaliteit van verpakkingen is een van de belangrijkste oorzaken van transportschade aan producten van webwinkels. Van de webwinkels krijgt 20 procent geregeld klachten van klanten over schade. De ongeveer honderd geënquêteerde winkeliers die de beurs bezochten, schatten dat gemiddeld 3,5 procent van de verzendingen schade lijdt.

Uitgaande van een gemiddelde waarde van de zendingen van 117 euro en zo'n 13.600 webwinkels in Nederland, heeft de webwinkelbranche vorig jaar een omzet behaald van ongeveer 2,4 miljard euro. Hieruit is af te leiden dat de schadepost voor webwinkels door slecht verpakkingsmateriaal zo'n 24 miljoen euro bedraagt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.